Dezinfectarea interiorului mașinilor explicată simplu

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 09 iul 2023, 01:10

Aflați aici ce ar trebui să luați în considerare atunci când dezinfectați și curățați interiorul mașinii

Aflați aici ce ar trebui să luați în considerare atunci când dezinfectați și curățați interiorul mașinii dumneavoastră și cum să procedați cel mai bine

Oricine împarte o mașină cu alte persoane, în car sharing, în mașini închiriate sau în mașini de serviciu, ar trebui să acorde o atenție deosebită igienei. Aflați aici ce ar trebui să luați în considerare atunci când dezinfectați și curățați interiorul mașinii dumneavoastră și cum să procedați cel mai bine. Coronavirusul/COVID-19, care face ravagii în prezent, arată că igiena joacă, de asemenea, un rol important în cazul automobilelor. În special în cazul mașinilor care sunt folosite în comun cu alte persoane- în cazul mașinilor de tip car-sharing, închiriate sau de firmă- trebuie să curățați și să dezinfectați în mod

regulat interiorul mașinii. În acest fel, vă protejați pe dumneavoastră și pe ceilalți de posibile infecții.

Scapă de dezordinea inutilă

Înainte de a începe curățarea propriu-zisă a mașinii, trebuie să îndepărtați obiectele inutile și gunoaiele- în special batistele folosite- din interior. În acest fel, puteți curăța mai bine și, în același timp, reduceți la minimum dimensiunea suprafeței pe care pot adera potențialii viruși.

După aceea, puteți începe să curățați interiorul mașinii. Dezinfectați sau curățați mașina? Pentru a începe cu cel mai important lucru- nu este întotdeauna necesar să dezinfectați interiorul mașinii dvs. cu un dezinfectant agresiv. De regulă, este suficientă curățarea cu detergent normal, detergent de vase sau detergent special pentru cabină de pilotaj, recomandat în special pentru suprafețele sensibile, cum ar fi pielea. Ingredientele alcaline ale acestor agenți de curățare penetrează învelișul protector de grăsime al germenilor și virușilor, distrugându-le astfel structura permanent și făcându-i inofensivi.
Pentru persoanele care au un sistem imunitar intact, aceste produse de curățare zilnice sunt complet suficiente pentru a se proteja de agenți patogeni precum coronavirusul. Membrii grupurilor de risc de coronavirus ar trebui, de asemenea, să dezinfecteze Deoarece persoanele cu un sistem imunitar slăbit, bolnavii cronici, cei care au suferit recent o intervenție chirurgicală sau persoanele în vârstă sunt mai expuse riscului, dezinfectarea vehiculului este o măsură logică pentru aceștia.
Este important de reținut că dezinfecția nu elimină murdăria și, prin urmare, nu înlocuiește curățarea interiorului mașinii, ci servește ca măsură suplimentară. De asemenea, trebuie să știți că ingredientele agresive, cum ar fi alcoolul sau înălbitorul, pot ataca suprafețele. Prin urmare, este logic să le testați pe o zonă puțin vizibilă înainte de utilizare. Cum să curățați și să dezinfectați interiorul mașinii Curățarea în sine este simplă- aplicați agentul de curățare ales de dumneavoastră pe suprafețele care urmează să fie dezinfectate și lăsați-l să se absoarbă.
După aceea, îndepărtați bine reziduurile cu o cârpă umedă. Practic, curățați toate suprafețele care pot fi atinse cu mâna și contaminate atunci când strănutați sau tușiți. Pe lângă suprafețele evidente, cum ar fi volanul, butonul schimbătorului de viteze, mânerele, ecranele tactile și alte comenzi, trebuie curățate și oglinzile interioare, dispozitivul de deschidere a capotei față, mânerul portbagajului, precum și capacul și zăvorul rezervorului de combustibil. Apoi, cârpele și bureții utilizați pentru dezinfecție trebuie clătite bine și, dacă este posibil, trebuie spălate la 60°C.
Înainte și după curățare, nu uitați să vă spălați bine pe mâini! Sfatul profesionistului 1: Sistemul de aer condiționat poate deveni un rai al germenilor Trebuie să aveți grijă deosebită atunci când folosiți sistemul de aer condiționat. Nu este nimic în neregulă cu aerul proaspăt care vine de afară, dar ar trebui să evitați utilizarea sistemului de recirculare a aerului. Aici, germenii pot fi aspirați din interior și aruncați înapoi. Dacă doriți să fiți în siguranță, este mai bine să ventilați cu ferestrele deschise. Sfat pro 2: Dacă aveți de ales, luați o mașină mai mică Dacă aveți posibilitatea de a alege o mașină, merită să alegeți o mașină mai mică, cu echipament de bază. Acest lucru vă poate economisi multă muncă, deoarece, de obicei, acestea sunt curățate mai repede decât mașinile din clasa de lux cu multe funcții și comenzi. Sfat profesional 3: Feriți-vă de pompa de benzină! Dacă conduceți o mașină, trebuie, de asemenea, să faceți plinul. Așadar, asigurați-vă că mențineți o bună igienă atunci când alimentați, deoarece pompele de benzină sunt adesea adevărate răspândiri de microbi. Dacă este posibil, folosiți mănuși de unică folosință și spălați-vă sau dezinfectați-vă bine mâinile după aceea.

Dezinfectați sau curățați mașina?

Pentru a începe cu cel mai important lucru- nu este întotdeauna necesar să dezinfectați interiorul mașinii dvs. cu un dezinfectant agresiv. De regulă, este suficientă curățarea cu detergent normal, detergent de vase sau detergent special pentru cabină de pilotaj, recomandat în special pentru suprafețele sensibile, cum ar fi pielea. Ingredientele alcaline ale acestor agenți de curățare penetrează învelișul protector de grăsime al germenilor și virușilor, distrugându-le astfel structura permanent și făcându-i inofensivi. Pentru persoanele care au un sistem imunitar intact, aceste produse de curățare zilnice sunt complet suficiente pentru a se proteja de agenți patogeni precum coronavirusul.

Membrii grupurilor de risc de coronavirus ar trebui, de asemenea, să dezinfecteze

Deoarece persoanele cu un sistem imunitar slăbit, bolnavii cronici, cei care au suferit recent o intervenție chirurgicală sau persoanele în vârstă sunt mai expuse riscului, dezinfectarea vehiculului este o măsură logică pentru aceștia. Este important de reținut că dezinfecția nu elimină murdăria și, prin urmare, nu înlocuiește curățarea interiorului mașinii, ci servește ca măsură suplimentară. De asemenea, trebuie să știți că ingredientele agresive, cum ar fi alcoolul sau înălbitorul, pot ataca suprafețele. Prin urmare, este logic să le testați pe o zonă puțin vizibilă înainte de utilizare.

Cum să curățați și să dezinfectați interiorul mașinii

Curățarea în sine este simplă- aplicați agentul de curățare ales de dumneavoastră pe suprafețele care urmează să fie dezinfectate și lăsați-l să se absoarbă. După aceea, îndepărtați bine reziduurile cu o cârpă umedă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Practic, curățați toate suprafețele care pot fi atinse cu mâna și contaminate atunci când strănutați sau tușiți. Pe lângă suprafețele evidente, cum ar fi volanul, butonul schimbătorului de viteze, mânerele, ecranele tactile și alte comenzi, trebuie curățate și oglinzile interioare, dispozitivul de deschidere a capotei față, mânerul portbagajului, precum și capacul și zăvorul rezervorului de combustibil. Apoi, cârpele și bureții utilizați pentru dezinfecție trebuie clătite bine și, dacă este posibil, trebuie spălate la 60°C. Înainte și după curățare, nu uitați să vă spălați bine pe mâini!

Sfatul profesionistului 1: Sistemul de aer condiționat poate deveni un rai al germenilor Trebuie să aveți grijă deosebită atunci când folosiți sistemul de aer condiționat. Nu este nimic în neregulă cu aerul proaspăt care vine de afară, dar ar trebui să evitați utilizarea sistemului de recirculare a aerului. Aici, germenii pot fi aspirați din interior și aruncați înapoi. Dacă doriți să fiți în siguranță, este mai bine să ventilați cu ferestrele deschise.

Sfatul profesionistului 2: Dacă aveți de ales, luați o mașină mai mică Dacă aveți posibilitatea de a alege o mașină, merită să alegeți o mașină mai mică, cu echipament de bază. Acest lucru vă poate economisi multă muncă, deoarece, de obicei, acestea sunt curățate mai repede decât mașinile din clasa de lux cu multe funcții și comenzi.

Sfatul profesionistului 3: Feriți-vă de pompa de benzină! Dacă conduceți o mașină, trebuie, de asemenea, să faceți plinul. Așadar, asigurați-vă că mențineți o bună igienă atunci când alimentați, deoarece pompele de benzină sunt adesea adevărate răspândiri de microbi. Dacă este posibil, folosiți mănuși de unică folosință și spălați-vă sau dezinfectați-vă bine mâinile după aceea.

Citeste si: De ce să externalizezi serviciile de curățenie? Iată 5 motive convingătoare

Citeste si: Cum sa-ti intretii autoturismul pe toata perioada anului: 3 sfaturi

Citeste si: Cum sa alegi masina perfecta pentru tine, avand grija si de economiile tale

 

Taguri: