,,Dezmățul nu poate să meargă la infinit''. Marcel Boloș subliniază necesitatea ,,ordonanței austerității''

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 20 aug 2023, 13:41

Ce părere are Marcel Boloș despre ,,ordonanța austerității''

Sursa: Facebook, PixaBay

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, susține că, în prezent, România se află într-un moment de cotitură, iar ordonanța de urgență a Guvernului este necesară în această situație.

Ordonanța de urgență pregătită de Guvern a stârnit multe controverse, fiind botezată, în spațiul public, drept „ordonanţa austerităţii”.

Citește și: Ministerul de Finanțe, explicații de ultimă oră despre angajările la stat

De ce este necesară pentru România ,,ordonanța austerității'' 

Potrivit lui Marcel Boloș, respectiva ordonanță este benefică pentru țara noastră, care este la un pas de a nu avea sustenabilitate în finanțele publice.

Conform ministrului Finanțelor, ordonanța de urgență pregătită de către Guvern vine la pachet cu descentralizarea serviciilor publice și regionalizarea anumitor servicii publice, conform News.ro.

„Sper ca mult criticata reformă ordonanţă de urgenţă a austerităţii, care este pentru România, un reper, o răscruce... România se află la o răscruce de drumuri, iar această ordonanţă de urgenţă aduce cu sine, de asemenea, descentralizare serviciilor publice, aduce cu sine regionalizarea anumitor servicii publice şi să nu fiu înţeles greşit din perspectiva regionalizării.

Acolo o să vedeţi elemente de reformă profundă care trebuiesc luate acum, nu mai târziu, pentru a nu mai ajunge la situaţii delicate pentru România din perspectiva sustenabilităţii finanţelor publice”, a susținut Boloş, potrivit digi24.ro.

Marcel Boloș atrage atenția asupra necesității de a reduce numărul mare de șefi care gestionează banii publici, pentru a diminua birocrația și a folosi mai eficient resursele, întrucât cetățenii care plătesc impozite și contribuții trebuie să beneficieze de o utilizare responsabilă a acestor fonduri publice.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Guvernul României, aşa cum domnul prim-ministru a spus de multe ori este angajat pe drumul acesta al reformelor profunde şi al apropierii serviciilor publice de oameni.

Acesta este cu adevărat momentul de răscruce pentru România. Premierul a spus-o, o spun şi eu şi anume faptul că trebuie să avem mai puţini şefi la bani. Sunt peste 16.000 de şefi la bani publici, noi le spunem ordonatori de credite.

Nu prea înţelege lumea ce sunt ei, dar vă spun că da, sunt şefi pe banii publici care trebuie să fie mult mai puţini, să avem mult mai puţină birocraţie, să avem o mult mai bună chibzuinţă a utilizării banului public, pentru că nu poţi să ceri impozite şi taxe de la omul acela

amărât care îşi plăteşte contribuţia la ceea ce înseamnă impozitul pe muncă, contribuţiile sociale şi după aceea în partea cealaltă, pe cheltuieli publice să ai o ţopăială şi un dezmăţ care nu poate să meargă la infinit”, a declarat ministrul Finanțelor.

Citește și: Au fost virați banii pe cardurile pentru alimente! Marcel Ciolacu anunță că: „Măsura va continua şi în 2024”

România se află într-un moment de cotitură

Marcel Boloș a mai spus că, în an preelectoral, Guvernul se expune unui risc prea mare, prin respectivele măsuri care au în plan chibzuinţa în cheltuiala banilor publici. Însă, cu toate acestea, oficialul este de părere că dezvoltarea României trebuie să înceapă.

„Nici eu nu credeam că suntem cu o asemenea greutate care planează asupra României, dar sunt convins că prin înţelepciunea şi chibzuinţa cu care Guvernul României încearcă să facă lucrurile, asumându-şi un mare risc. În an prelectoral să faci reformă este un act de curaj şi de patriotism la nivel naţional care trebuie să aducă roadele cuvenite.

Eu cred că aceste decizii pe care le vom lua şi pe care nu le mai putem amâna prea mult timp vor pune România, în timp, pe un nou drum de dezvoltare şi dacă e să fie o măsură corectă acum este cea prin investiţii. Sunt adeptul investiţiilor şi programul de investiţii, fie că discutăm de investiţiile publice sau cele pe care le face mediul de afaceri, acestea sunt calea corectă de dezvoltare a României”, a evidențiat Boloş, conform sursei citate.

În final, ministrul a mai adus în vedere faptul că România trebuie să-și revină pe plan economic și financiar: „din păcate, trebuie în plus faţă de acestea să ne redresăm din punct de vedere economic şi financiar şi vedeţi că multe state membre ale UE deja şi-au anunţat recesiunea şi noi, Guvernul României trebuie să luăm toate măsurile necesare”.

Citește și: Vești proaste pentru bugetari! Marcel Boloș a dat toate detaliile. Ce se întâmplă cu posturile de conducere

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.