Dezvăluiri cutremurătoare ies la iveală în cazul celor trei tineri luați de ape, în Italia. Aceștia ar fi sunat de 4 ori la 112, iar elicopterul a venit după 30 de minute

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 iun 2024, 11:16

Dezvăluiri cutremurătoare ies la iveală în cazul celor trei tineri luați de ape, în Italia. Aceștia ar fi sunat de 4 ori la 112, iar elicopterul a venit după 30 de minute

Sursa: Facebook

Potrivit ultimelor informații în cazul celor trei tineri luați de viitură în Italia, anchetatorii investighează un posibil scenariu în care tragedia ar fi putut fi evitată.

Au trecut deja câteva zile de când cei trei tineri români au fost luați de apele unui râu în nordul Italiei. Acum, procurorii italieni investighează dacă această tragedie putea fi evitată.

Tinerii ar fi sunat de 4 ori la 112, dar elicopterul a ajuns prea târziu

Ancheta preliminară indică faptul că elicopterul de salvare, care ar fi putut interveni pentru a-i salva pe tineri, a plecat la peste 20 de minute după ce a fost dată alarma, în ciuda apelurilor repetate la serviciul de urgență.

Conform informațiilor disponibile, victimele au efectuat patru apeluri la serviciul de urgență vinerea trecută. Un al cincilea apel a fost făcut de un trecător care a observat că cei trei tineri sunt în pericol și a dat alarma. Procurorii sunt hotărâți să refacă minut cu minut desfășurarea operațiunii de salvare pentru a clarifica exact ce s-a întâmplat și pentru a stabili dacă tragedia putea fi prevenită.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Se pare că aeronava de salvare, situată în Udine, a fost mobilizată abia după ce salvatorii au realizat că celălalt elicopter, care a decolat din Veneția, ar fi ajuns foarte târziu la locul incidentului. Elicopterul și echipele medicale au ajuns la fața locului abia la ora 14:00, la 31 de minute de la primul apel.

Citește și: Mesajul emoționant al Patriziei Cormos înainte să își piardă viața în apele învolburate ale râului Natisone

„Unul dintre apeluri a fost dat de către fată. Și era ora 13:29. Vom conduce toată ancheta și vom face toate verificările ca să aflăm dacă salvatorii au ajuns la timp. Și sunt multe de clarificat. Elicopterul care putea să îi salveze pe cei trei tineri a plecat, vineri, la 23 de minute distanță de prima alertă.

A ncheta deschisă nu mai este una de tip informativ dar include aspectul unui omor din culpă împotriva unor persoane necunoscute. Pe 2 iunie, salvatorii au găsit trupurile celor două fete, iar autopsiile au confirmat că s-au înecat. Al treilea tânăr român, un băiat de 25 de ani, rămâne de negăsit,” a transmis Massimo Lia, procuror Udine, potrivit Digi24

Căutările continuă pentru Cristian Molnar

Căutările continuă pentru Cristi Molnar, însă șansele de supraviețuire ale acestuia sunt reduse.

Procurorii au deschis o anchetă pentru omor din culpă, determinându-se să afle dacă a existat neglijență sau întârzieri nejustificate care ar fi putut contribui la această tragedie.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.