DEZVALUIRI neasteptate despre celebrul zambet la Mona Lisei lui Leonardo da Vinci!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 16 oct 2020, 21:35

Zambetul Mona Lisei, personajul central din celebrul tablou pictat de Leonardo da Vinci, ar putea fi fals, afirma cercetatorii spanioli.

"Pana unde este capabil creierul nostru sa distinga intre un zambet «adevarat» si unul «fals»? Personajul principal din serialul TV «in mintea criminalului/ The Mentalist» ar fi capabil sa faca imediat aceasta distinctie", afirma autorii acestui articol aparut pe site-ul publicatiei franceze Le Figaro.

Insa, in timp ce actorul care joaca rolul principal in "The Mentalist" cunoaste scenariul productiei (inainte de filmarea acelor scene, n.r.),

acest lucru este arareori posibil in viata de zi cu zi, dincolo de camerele de filmat. Zambetul poate fi radios sau trist, triumfator, ezitant, resemnat sau pana la urechi.

Toate aceste expresii exista in realitate pentru ca ele corespund unor forme specifice ale chipului. in anumite cazuri, oamenii sunt capabili sa le recunoasca, insa nu intotdeauna.

Incercand sa inteleaga mai bine mecanismele cerebrale prin care capacitatea de recunoastere a emotiilor manifestate de oamenii din jur poate fi alterata si inselata, cercetatorii spanioli din Insulele Canare au realizat o serie de experimente.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Astfel, cercetatorii de la Universitatea La Laguna au realizat o serie de fotografii ale unor chipuri care contineau, pe de-o parte, guri zambitoare asociate cu ochi care exprimau aceeasi stare emotionala, iar pe de alta parte, aceleasi zambete

erau asociate cu perechi de ochi care reflectau alte emotii decat bucuria.

"Zambetul joaca un rol fundamental in recunoasterea bucuriei la cei din jur", afirma David Beltran Guerrero, unul dintre autorii studiului. "Dar, asa cum stim, nu suntem cu adevarat fericiti de fiecare data cand zambim", mai spune acesta.( sursa Mediafax)