Dezvaluiri socante despre ce a patit Andreea Balan in timpul operatiei de cezariana! Ce spune doctorul care a salvat-o: "Cand s-a instalat socul respirator..."

Autor: Bogdan Mihai

Andreea Balan a fost la un pas de moarte dupa ce a suferit un stop cardio-respirator in timpul operatiei de cezariana.

Din fericire artista a trecut cu bine peste aceasta incercare iar acum atat ea, cat si fetita pe care a adus-o pe lume sunt in afara oricarui pericol.

In urma cu putin timp Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Balan, a dezvaluit ce s-a intamplat de fapt.

Specialistul a tinut sa sublinieze ca Andreea a fost intr-un real pericol: in astfel de cazuri mortalitatea este foarte mare, de peste 90%.

"Familia nu doreste sa divulgam in presa foarte multe lucruri despre conditiile particulare ale acestui caz. Doamna Balan este pacienta mea. Am fost solicitat de catre colegi si am si o mica contributie. Din nefericire, in consimtamantul de nastere e un paragraf unde este specificat acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri.

"Aceasta complicatie este mai frecventa la nasterile pe cale naturala. Este o complicatie extrem de rara.

Mortalitatea este foarte mare, peste 90% dintre paciente. Este un accident dramatic, imprevizibil", a spus medicul care a fost prezent la operatia Andreei Balan.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Am reusit sa echilibram coagularea sangelui. I-a fost facuta anestezie generala cand s-a instalat socul respirator. Un minut a durat resuscitarea. Stiam ce va urma. Tulburarile de coagulare sunt greu de controlat. Este un caz la 80 000. 10% sunt cei care supravietuiesc in aceste cazuri.

"Conteaza mult rapiditatea cu care medicii se reorganizeaza. Fiecare pacienta poate sa ajunga in aceasta situatie. Apare ca un trasnet pe cerul senin.

E mult mai frecvent la nasterea naturala. Sunt alte conditii. Sunt plecat din 2006 din sistemul de stat. Am avut posibilitatea sa rezolvam cazuri grave.

"E un caz fericit, ma bucur ca in experienta mea am trait cu zeci de ani in urma astfel de evenimente. Din fericire, era totul pregatit, chiar medicul anestezist facea parte din echipele de chirurgie cardio-vasculara. Spitalele mari ofera sanse mai mari, daca ai ghinionul si se intampla un astfel de eveniment tragic", a adaugat Doru Herghelegiu.