Dezvaluiri uimitoare! Ce zicea Freddie Mercury despre Romania

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 16 dec 2018, 12:07

Un detaliu inedit din viata indragitului solist al trupei Queen.

Asistentul personal al celebrului Freddie Mercury, britanicul Peter Freestone, in varsta de 63 de ani, a fost, probabil, unul dintre oamenii care l-au cunoscut cel mai bine pe faimosul cantaret.

Intrebat de reporterii de la Adevarul, intr-un interviu in exclusivitate, daca a vorbit vreodata cu Freddie despre Romania sau de vreun posibil concert Queen in Romania inainte de 1989, Freestone a dezvaluit ceva ce foarte putina lume stie.

"Am vorbit la un moment dat de Romania, referindu-ne la tarile de dincolo de Cortina de Fier unde astfel de concerte nu erau posibile inainte de 1989. Si lui Freddie ii parea rau. Freddie era pasionat de istorie si auzise ca Romania are o istorie bogata. Managementul celor de la Queen era reticent legat de sustinerea unor concerte in tari despre care nu stiau prea multe si de unde nu puteau obtine prea multe informatii.

Iar managementul Queen nu stia cum era situatia in Romania"
, a spus britanicul, potrivit adevarul.ro.

Trupa britanica Queen a lansat 15 albume pana la destramarea ei, in 1991, dupa decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA.

Freddiea murit la varsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi dupa ce a anuntat in mod public ca este bolnav de SIDA.



Piese ca "Bohemian Rhapsody" si "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat in panteonul rockului si o noua generatie de artisti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters si Muse, revendica influenta trupei Queen. Concertele in care Mercury canta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicala lansata in 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusa in scena in lumea intreaga si se joaca inca in teatrele londoneze.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.