Dezvăluirile şocante despre all-inclusive! Un angajat din interior a rupt tăcerea: cum economisesc hotelurile bani punând în pericol sănătatea clienților

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 30 ian 2021, 09:15
Ce trebuie să știți despre meniurile de la all inclusive
Sursa: booking.com

Un bucătar al unui hotel a rupt tăcerea și a dezvăluit cum economisesc hotelurile bani cu regimul all-inclusive punând în pericol sănătatea clienților.

Dezvăluirile respective sunt făcute chiar de către bucătarul șef al unui hotel de cinci stele. Iată ce trebuie să știți atunci când plănuiți să mergeți la all-inclusive în vacanță.

Bucătarul-șef de la hotelul de cinci stele le-a dat sfaturi neprețuite celor care vor să își petreacă vacanța la all-inclusive. Lista sfaturilor bucătarului șef a post publicată de către unica.md.

1. În general, în calitate de carne roşie folosim carnea de curcan.

Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată.

Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

Dezvăluirile şocante despre all-inclusive! Un angajat din interior a rupt tăcerea

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă.

Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.

7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că, încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.

8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalţă pungi de plastic şi urcă în cazan pentru a mesteca carnea.

9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se amestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.

11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecţionăm din abundenţă decoruri din pepene roşu şi dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.

12. În final, îţi recomand să nu mănânci bucăţi de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naştere. Motivul? Probabil l-ai descoperit şi singur.

 

Taguri: