Dezvoltare personala - 12 lucruri pe care oamenii fericiti le fac altfel

Autor: L.S.
Actualizat: 19 mar 2022, 00:00

Psihologul Sonja Lyumbomirsky a meditat mult timp asupra naturii fericirii și a ajuns la concluzia că există 12 lucruri pe care oamenii fericiți le fac în mod diferit.

Dezvoltare personala- 12 lucruri pe care oamenii fericiti le fac altfel

1. Exprimă recunoștință

Când prețuim ceea ce avem, noi învăluim aceste lucruri cu o energie pozitivă. Recunoștința pentru ce ai deja se transformă într-un sentiment profund – fericire. Pentru asta nu e nevoie să cumperi nimic. Este incredibil, dar funcționează. Nu am putea fi fericiți, dacă nu am fi recunoscători pentru ceea ce avem.

2. Dezvoltă-ți optimismul

Oamenii fericiți sunt capabili să-și genereze propriul optimism, indiferent de situație. Este foarte important să conștientizăm că eșecul și greșelile sunt o oportunitate de a crește și de a învăța ceva. Oamenii optimiști privesc lumea din jur ca pe un spațiu umplut cu o mulțime de posibilități nesfârșite.

3. Evită reflecțiile continue și comparațiile sociale

Comparația socială poate fi toxică.

Dacă suntem ”mai buni” decât ceilalți, ne dezvoltăm un sentiment nesănătos de superioritate. Dacă suntem ”mai răi” ca ceilalți, negăm toată munca și progresele înregistrate de-a lungul mai multor ani de zile.

4. Fă bine

În urma oricărei fapte bune, în creier se secretă o anumită cantitate de serotonină. Serotonina este esențială pentru sănătatea și fericirea unei persoane. Ajutorul acordat altei persoane este o metodă de a te umple cu căldură și armonie.

Citeste si: 8 citate celebre rostite de Steve Jobs. Merita sa le citesti!

Citeste si: Povestea uluitoare a preotului Dan Damaschin, care are grijă de peste 4.000 de copii: "Îi iubim, pur și simplu"

5. Îmbunătățește-ți relațiile sociale

Cei mai fericiți oameni de pe planetă prețuiesc relațiile profunde și de durată.

Este dovedit științific că rata mortalității este mai mare printre persoanele care se simt singure. Nimic nu se compară cu sentimentul de plăcere care ne umple atunci când vorbim cu o persoană dragă. Astfel ne simțim o componentă a ceva mai important.

6. Elaborează o strategie pentru a depăși stresul

Anume reacțiile tale la situațiile de stres îți formează caracterul. Problemele sunt inevitabile.

În astfel de momente ar fi imposibil să se ajungă la soluții creative. De aceea, este foarte important să ai anumite strategii elaborate pentru situațiile dificile, ca să nu te panichezi.

7. Învață să ierți

Consolidarea unui sentiment de ură este dezastruoasă pentru bunăstarea interioară. Mintea noastră nu face diferența dintre un sentiment din trecut și unul din prezent. Când urăști o persoană și mereu te gândești la ea, aceste emoții negative dăunează sistemului tău imunitar.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

8. Mărește fluxul

Fluxul este o stare când îți pare că timpul s-a oprit în loc. Este atunci când te concentrezi atât de mult pe o sarcină, că te contopești cu ea. Acțiunile și senzațiile se îmbină.

9. Savurează clipele frumoase din viață

Fericirea profundă nu poate exista fără a încetini timpul. Uneori, pentru a te bucura de un lucru, trebuie să te oprești. Într-o lume a mișcării și agitației este dificil să faci o pauză. Cele mai simple momente în viață pot fi cele mai valoroase, de aceea nu trebuie să le ratăm sau să le neglijăm.

10. Dedică-te scopurilor

Dedicarea unei acțiunii se transformă într-o putere uimitoare. Lucrurile magice încep a se întâmpla atunci când noi decidem să facem tot posibilul pentru a îndeplini o sarcină. Când avem un scop, nu avem de ales decât să îl realizăm.

11. Dezvoltă-ți spiritualitatea

Când ne dezvoltăm spiritualitatea, ne dăm seama că viața înseamnă mai mult decât noi înșine. Noi renunțăm la ideea că omul este cea mai puternică ființă, pentru a ne conecta la întregul Univers.

12. Să ai grijă de corpul tău

Grija de propriul corp este un factor decisiv pentru cei care vor să devină fericiți. O stare fizică proastă afectează negativ abilitățile intelectuale și emoționale ale persoanei. Cercetările au demonstrat că exercițiile fizice au același efect asupra persoanelor ca și antidepresivele.

sursa: devorbacutine.eu

Citeste si: Cuvinte motivationale care te vor ajuta sa ai o atitudine corecta fata de viata

Citeste si: O scrisoare catre Dumnezeu: asta le-a cerut un profesor elevilor lui sa compuna, insa cuvintele copiilor au depasit orice asteptare

 

Taguri: