Diabetul, ucigasul tacut! Vezi cum iti poti da seama daca suferi de aceasta boala

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:46

I se spune ucigasul tacut, afecteaza functia tuturor organelor din organism si, pana acum, a atins aproape 2 milioane de romani.

Diabetul zaharat, boala cea mai raspandita din lume, poate fi depistata prin niste analize simple, facute anual. Poate ca fiecare dintre noi ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva suferim fara sa stim de diabet, o boala perversa care face din ce in ce mai multe victime.

Diabetul zaharat, cunoscut drept "ucigasul tacut" este una dintre cele mai raspandite boli din lume. Pentru ca este o boala asimptomatica, de multe ori, pacientii sunt diagnosticati cand boala s-a instalat, deja, in organism.



Este si cazul lui Ion Niculae. Barbatul a aflat ca are diabet abia in momentul in care a ajuns la spital pentru o interventie chirurgicala. Si, totusi, trebuie sa fim atenti atunci cand avem o stare inexplicabila de oboseala desi am dormit suficient, cand apar tulburari de vedere sau amorteala in picioare, acestea pot fi semne ale bolii.

Stresul ramane, insa, cel mai important element care declanseaza diabetul! In plus, obezitatea, lipsa miscarii si alimentatia bogata in grasimi si dulciuri sunt la fel de periculoase in cazul aparitiei diabetului.


Chiar daca nu are vindecare, diabetul zaharat poate fi tinut sub control. O proba de urina si glicemia care nu trebuie sa fie mai mare de 100, luata dimineata, pe nemancate, sunt doar cateva analize ca ne pot anunta debutul bolii.

Din pacate, unu din zece romani este trecut pe lista bolnavilor de diabet. Mai grav este ca cifra e in crestere, iar copiii ingroasa si ei randurile pacientilor.

##VIDEO126713##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.