Bruce Willis, actorul internațional, a cucerit lumea întreagă prin prisma rolurilor pe care le-a interpretat. Debutul l-a avut pe scena Off-Broadway, ulterior continuând în televiziune și film, jucând în comedii, drame și filme de acțiune.
Cu ce boală incurabilă se confruntă Bruce Willis
Celebrul actor s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu mai puțin de un an, iar de atunci starea lui de sănătate s-a agravat.
Recent, familia actorului de 67 de ani a făcut un anunț trist. Se pare că starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit de-a lungul timpului, iar medicii l-au diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD).
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Momentan, nu există tratament pentru boala de care suferă actorul, însă familia nu și-a pierdut speranța.
„FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu au auzit niciodată și care poate afecta pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm. În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli”, se arată în comunicatul emis de membrii familiei celebrității.
Ce este demența frontotemporală?
Boala afectează lobii creierului situați în spatele frunții, care sunt responsabili de gestionarea comportamentului și a emoțiilor, rezolvarea problemelor și organizarea activităților. Specialiștii sunt de părere că unele simptome ale acesteia pot include și comportamente obsesive și dificultăți în vorbire.
Între 10- 20% dintre cei ce suferă de FTD dezvoltă tulburări neuromusculare și de mișcare, cum ar fi parkinsonismul sau boala neuronilor motori.
Citește și: Cum se simte actorul Bruce Willis la 8 luni după ce a fost diagnosticat cu afazie