Astăzi, comunitatea din Bușteni și-a luat rămas bun de la Diana Maria Cazacu, tânăra de 19 ani atacată mortal de un urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. Diana a fost înmormântată în satul natal, Cârligu, în rochie de mireasă, alături de bunicul ei. Familia, prietenii și zeci de cunoscuți au participat la ceremonie, marcând o zi de profundă tristețe.
Diana Maria a fost înmormântată în rochie de mireasă
Potrivit dcnews.ro, astăzi, comunitatea din Bușteni a fost martora unei înmormântări tragice și emoționante. Diana Maria Cazacu, tânăra de 19 ani atacată mortal de un urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi, a fost condusă pe ultimul drum.
Zeci de cunoscuți, colegi și rude au participat la înmormântarea fetei, venind să își ia rămas bun de la Diana. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost adus în capela cimitirului „Sfinții Petru și Pavel” aseară, iar astăzi, la ora 9 dimineața, sicriul a fost dus la Cârligu, satul natal al Dianei, situat în comuna Popricani,
Diana Maria a fost înmormântată în rochie de mireasă, un simbol al vieții și purității ei, în aceeași criptă cu bunicul său, decedat în anul 2002. Bunicul Dianei, cunoscut sub numele de Șogoru, a fost foarte apreciat în comunitate. Muncitorii care lucrau la mormântul fetei au vorbit cu regret despre pierderea acesteia, amintindu-și de bunicul ei ca de un om deosebit. „ Era foarte de treabă, bunelul ei. Dar, ferească Dumnezeu și de fată, nouă ne pare rău de ea”, au spus aceștia înainte de a curăța vegetația de pe mormânt.
Diana Maria, o fată cu multe aspirații și planuri, absolvise liceul în urmă cu doar o lună. Originară din Popricani, județul Iași, Diana se mutase recent în București. Moartea ei a lăsat în urmă o familie devastată și o comunitate în doliu.
Mama ei a dezvăluit că Diana fusese urmărită de un urs și în trecut, un semn al pericolelor tot mai frecvente în zonele montane.La înmormântare au fost prezente zeci de persoane, locuitori din sat, colegi, dar și alte persoane care au cunoscut-o pe Diana. Cu lacrimi în ochi, rudele și prietenii au împărtășit durerea lor. „Este durere mare, foarte mare.
Modificări aduse legislației după tragicul incident
Diana se afla pe traseul Jepii Mici împreună cu un prieten când au observat ursul care îi urmărea.
Deși au reușit să sune la 112, totul s-a întâmplat prea repede. Ursul a apucat-o pe Diana de picior și a aruncat-o într-o râpă adâncă. Prietenul ei a reușit să scape și a fost salvat de echipa de salvamontiști. Ursul a fost ulterior împușcat.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Moartea Dianei Maria a stârnit discuții intense despre problema urșilor care apar tot mai des în localități și pe traseele turistice. Se discută modificarea cotei de urși ce pot fi împușcați anual. Fostul ministru al mediului, Tanczos Barna, susține reducerea numărului de urși din România, avertizând asupra creșterii necontrolate a populației de urși și adaptabilității lor la mediu. „Este vorba despre o intervenție a omului într-o populație de animal sălbatic, ursul brun, care este în vârful lanțului trofic. Omul este responsabil pentru controlul și managementul acestei populații,” a declarat Barna.
Pe de altă parte, ONG-urile se opun eliminării urșilor, argumentând că soluțiile de realocare trebuie îmbunătățite. Această tragedie a adus în prim-plan necesitatea unor măsuri eficiente pentru a preveni astfel de incidente în viitor.
Diana Maria Cazacu va rămâne în amintirea celor care au cunoscut-o ca o tânără plină de viață, a cărei dispariție prematură a lăsat o durere imensă în sufletele celor apropiați.