În postarea ei, fata de 19 ani atacată de urs a ales o melodie cu o profundă semnificație, ale cărei versuri au captat atenția prietenilor și familiei, după ce și-a pierdut viața într-un mod atât de dramatic pe traseul Jepii Mici, în Bucegi.
Prin ce melodie și-ar fi prevestit Diana Maria moartea
Prin respectivul cântec postat pe rețelele sociale, Diana pare să fi intuit tragedia care o aștepta: „Oh, când mă uit înapoi acum, vara aceea părea să dureze pentru totdeauna.
Tânăra a fost atacată de o ursoaică pe traseul montan Jepii Mici, unde se plimba împreună cu prietenul ei, Olaf. În timpul drumeției. Tânărul a reușit să sune la 112 pentru a cere ajutor, în timp ce Diana fugea disperată de animal. La scurt timp după, și Diana a reușit să sune la 112, însă operatorii de urgență au asistat îngroziți la atac.
Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști
Salvamontiștii au intervenit rapid, însă rănile fetei erau prea severe pentru a putea fi salvată. Trupul său a fost găsit la baza unei stânci, iar autoritățile au fost nevoite să împuște ursul pentru a-și proteja echipa de intervenție. În urma autopsiei, s-a aflat că primul atac al ursului nu i-a provocat moartea Dianei Maria.
Ea a suferit răni grave după ce a căzut într-o râpă și s-a rostogolit peste 120 de metri, iar loviturile ulterioare ale ursoaicei i-au adus sfârșitul.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Ce decizie urmează să se ia în Parlament, după ce Diana a fost atacată de urs în Munții Bucegi
Acest incident a fost descris de dispecerii de la 112 și de salvamontiști drept unul dintre cele mai grave din ultimii 10-15 ani. Moartea Dianei nu doar că a zguduit întreaga țară, dar a ridicat și numeroase întrebări despre siguranța pe traseele montane și măsurile de prevenire a atacurilor de animale sălbatice.
Poliția Prahova a deschis două dosare penale: unul pentru ucidere din culpă și celălalt pentru braconaj cinegetic, după ce ursoaica a fost împușcată. În plus, tragedia a readus în discuție problema gestionării populației de urși în România. Luni, 15 iulie, Parlamentul va vota o lege care va permite împușcarea a 500 de urși pe an (în loc de 220), într-o sesiune extraordinară.
În timp ce asociațiile de vânători susțin necesitatea reducerii numărului de urși pentru a preveni astfel de incidente, ONG-urile de mediu militează pentru protejarea acestor specii.