Diana Șoșoacă, amendată din nou. Senatoarea a fost suspendată din dreptul de a conduce

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 11 mar 2024, 15:16

Diana Șoșoacă, amendată din nou. Senatoarea a fost suspendată din dreptul de a conduce

Sursa: Facebook Diana Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost amendată de polițiștii din județul Ilfov, după ce a fost prinsă conducând cu viteza de 110 km/h pe un tronson de drum unde limita maximă admisă era de 40 km/h.

Incidentul a avut loc duminică, iar polițiștii rutieri din Buftea au reținut permisul de conducere al parlamentarului pentru o perioadă de 90 de zile, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Diana Șoșoacă, amendată din nou

Polițiștii din județul Ilfov au aplicat o amendă în valoare de 1000 de lei senatorului Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă  a refuzat să semneze procesul verbal și a negat acuzațiile, catalogând întreaga situație ca fiind o conspirație menită să împiedice desfășurarea campaniei electorale.

În plus, senatorul a avut o altercație cu polițiștii, insultându-i și amenințându-i cu plângeri penale.

Citește și: Soțul Dianei Șoșoacă, la un pas de divorț! „Când am luat-o de soție era alta, acum se crede zeiță”. Acesta este hotărât să-i ia numele

Cel de-al doilea aspect pentru care Șoșoacă a fost amendată se referă la încălcarea normelor de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice.

Potrivit legii invocate, comportamentul său a inclus proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică sau au provocat indignarea cetățenilor și au lezat demnitatea și onoarea acestora.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Diana Șoșoacă, revoltată pe autorități

Într-o postare pe rețelele de socializare, Diana Șoșoacă a documentat întregul incident și a adus acuzații de abuz din partea forțelor de ordine.

Cu toate acestea, autoritățile susțin că au acționat în conformitate cu prevederile legale, iar amenzile aplicate au fost justificate de comportamentul neadecvat al senatorului în trafic. Acest episod reprezintă o continuare a comportamentului controversat al Dianei Șoșoacă și ridică întrebări privind responsabilitatea și etica unui reprezentant al poporului în fața legii.

Citește și: Dușmanii Dianei Șoșoacă au întrecut măsura! Motivul pentru care mama ei a avut de suferit din cauza celor care îi voiau răul senatoarei: „A fost atacată din cauza mea”

Având în vedere afirmaţiile şi expresiile proferate, la adresa poliţiştilor rutieri, de către femeia sancţionată la data de 10 martie a.c., pentru depăşirea limitei maxime de viteză, poliţiştii rutieri din Buftea au aplicat persoanei respective sancţiunea contravenţională cu amendă în valoare de 1000 de lei, potrivit art.

2, pct. 1 din Legea 61/1991 actualizată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice , precizează IPJ Ilfov.