Dida Drăgan împlinește 78 de ani. Cum arată în 2024 una dintre cele mai iubite artiste din România

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 13 sep 2024, 15:06

Dida Drăgan

Sursa: Facebook Our world/Lumea noastră

Dida Drăgan mai adaugă un trandafir în buchetul vieții la data de 14 septembrie 2024, împlinind 78 de ani.

Dida Drăgan este una dintre cele mai iubite artiste din România datorită energiei pe care aceasta a împărtășește cu publicul atunci când cântă, dar și a vocii sale emblematice. Aceasta se pregătește să mai adauge un trandafir în buchetul vieții sale la data de 14 septembrie 2024, zi în care împlinește frumoasa vârstă de 78 de ani. 

Dida Drăgan împlinește 78 de ani pe 14 septembrie

Dida Drăgan sau Didina Alexandra Drăgan, așa cum este trecută în buletin, i-a impresionat pe români cu pasiunea pe care o are pentru muzică. Artista s-a născut la data de 14 septembrie 1947, la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, iar în anul 2024 aceasta va împlini frumoasa vârstă de 78 de ani. Dida Drăgan și-a dedicat întreaga viață muzicii, astfel a absolvit Şcoala Populară de Artă din Bucureşti şi cursul de perfecţionare pentru solişti vocali de muzică ușoară.

În anul 1971, Dida Drăgan a participat la concursul de interpretare Bucureşti '71, loc în care și-a făcut debutul în industria muzicală, urmând ca în același an să cânte și în Germania. Muzica a devenit un mod de exprimare pentru Dida Drăgan, iar versurile pe care le cânta erau transmise publicului cu o energie copleșitoare.

Citește și: Un cunoscut cântăreț de muzică populară din România s-a stins din viață la doar 49 de ani. Care a fost cauza decesului

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Pe parcursul carierei sale artistice, Dida Drăgan a câștigat peste 20 de medalii pentru interpretările sale, iar melodiile sale pline de emoții au fost cântate de artistă în Bulgaria, Polonia, Cehoslovacia, URSS, Germania, Belgia, Danemarca, Japonia. Pe lista realizărilor sale se află și participarea la preselecția Eurovision din anul 1993, alături de trupa Compact, agerpres.ro.

Cele mai noi imagini cu Dida Drăgan din 2024

Deși Dida Drăgan a decis în anul 2002 să se retragă de pe scenă, aceasta este invitată la nenumărate concerte pentru a le aduce aminte oamenilor de „Vocea de Flacără” din anii '70. Dida Drăgan nu își dorește să renunțe la muzică, însă alege să nu mai cânte atât de des, cum o făcea altădată. 

,,Doar când are chef, aşa se întâmplă când este vorba despre artişti adevăraţi.

Probabil că nu a avut chef. Când este vorba de un artist adevărat, e pe chef. Când este vorba de un artist neadevărat, cântă oricând. Este în România. ”, a explicat Adrian Daminescu, potrivit bzi.ro.

Piese celebre interpretate de Dida Drăgan

  • Până-n cea din urmă zi
  • Iubesc primăvara
  • Semn de întrebare
  • Visata mea iubire
  • Nici chip, nici nume
  • Drumul iubirii
  • Aur pe stradă
  • Zilele ce trec prin mine
  • Da, recunosc
  • Să nu lovim nicicând un porumbel

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.