Dieta care face MINUNI pentru sanatate. Daca mananci asta riscul de cancer uterin SE INJUMATATESTE

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 sep 2020, 09:45

Femeile care mananca o dieta mediteraneana, compusa din fructe, legume si nuci au un risc mai mic de a face cancer uterin, sustin cercetatorii.

O echipa de cercetatori din Italia si Elvetia au studiat obiceiurile alimentare a 5000 de femei din Italia si au corelat rezultatele cu starea lor de sanatate la batranete. Astfel, cele care urmau o dieta compusa din legume, peste, cereale si alte mancaruri specifice zonelor mediteraneene au inregistrat cu 57% mai putine cazuri de cancer de uter.

Sansele de a face cancer de uter sau de col uterin sunt influentate de varsta si de predispozitia genetica, dar alimentatia joaca un rol de favorizare a bolii.

Se stie ca persoanele in varsta, supraponderale au mai multe sanse de a dezvolta boala.

Dieta mediteraneana presupune consumul de legume, fructe si cereale intergrale. Carnea rosie nu este recomandata, pestele si carnea de pui sunt inlocuitori mai sanatosi. Grasimea animala sau untul sunt inlocuite cu uleiul de masline iar sarea trebuie eliminata.  In timpul meselor este recomandat consumul de vin rosu, dar cu masura. Barbatii ar trebui sa bea trei pahare iar femeile- doua.

Apa este considerata cea mai sanatoasa bautura, dar cafeaua sau ceaiurile sunt si ele recomandate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

"Abtinerea de la fumat, mentinerea unei greutati optime, exercitiile fizice si dieta alimentara  sanatoasa pot intoarce cifrele in favoarea noastra", a declarat dr. Julie Sharp, un cercetator britanic in domeniul cancerului.