Dieta cu hrean: cum sa slabesti 10 kg intr-o singura luna

Autor: B.M.
hrean

Dieta cu hrean te ajuta sa slabesti sanatos, fara efecte secundare. Cum folosesti hreanul ca sa dai jos 10 kilograme intr-o luna.

Dieta cu hrean: cum slabesti 10 kg intr-o singura luna

Dieta cu hrean. Iata ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara amestecul magic:

– o bucata de 4 cm de radacina de ghimbir proaspat
– 150 g hrean proaspat
– un ardei iute mic
– 2 lingurite scortisoara
– 3 lingurite miere
– sucul de la 4 lamai
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Spala bine si curata coaja de ghimbir si hrean. Curata semintele de la ardeiul iute si adauga-l peste hrean si ghimbir intr-un blender. Amesteca-le puternic pana vor forma o pasta. Adauga apoi scortisoara si mierea. Dupa ce amestecul devine o pasta omogena, adauga zeama de la cele 4 lamai si bicarbonatul.

Produsul se poate pastra la frigider mai multe zile, scrie ele.ro.

Citeste si: Reteta chiftele de soia. Asa faci cele mai bune chiftele de post

Citeste si: Pepeni verzi murati pentru iarna, reteta bunicii! Iata care este secretul!

Dieta cu hrean. Cum se administreaza?

Dieta cu hrean. Ia o lingurita de 3-4 ori pe zi din acest amestec ca sa beneficiezi de proprietatile uimitoare ale acestui amestec (maxim 4 lingurite pe zi – timp de 14 zile, cu pauza de 7 zile, urmata de inca o perioada de 14 zile de consum).

Dieta cu hrean: remediul care imbunatateste memoria

Hreanul este considerat un antibiotic natural, un antiinflamator, dar si un afrodisiac la indemana oricui. Cu toate acestea, persoanele care sufera de boli cardiace ori ale aparatului digestiv trebuie sa stea departe de hrean.

in antichitate, hreanul era folosit impotriva durerilor de cap, racelilor, dar si in preparate culinare. Hreanul este folosit atat la gatit, cat si in medicina naturista pentru tratarea diverselor afectiuni.

Este de doua ori mai bogat in vitamina C decat lamaile, contine vitamin B, potasiu, calciu, fier si fosfor.

De la hrean folosim radacina care se poate consuma cruda, rasa, in salate sau diverse preparate, sub forma de tinctura sau otet din hrean.

Mirosul intepator al plantei este dat de glucozinolati, extrem de eficienti impotriva diferitelor bacterii.

Iata remediul pe baza de hrean care imbunatatește memoria, circulatia sangelui, vederea și auzul, și trateaza bronșita, durerile dentare și raceala.

Dieta cu hrean. Ingrediente:

radacina de hrean – 125 de grame
scortișoara – doua linguri
radacina de ghimbir – aproximativ 2 centimetri
miere de albine – trei linguri
lamaie – patru bucati

Mod de preparare

Se maruntește in blender radacina de hrean impreuna cu cea de ghimbir. Se adauga, pe rand, zeama de la lamai, scortișoara și mierea de albine.

Dupa ce a fost bine amestecata compozitia se va pastra intr-un recipient din sticla, de preferat un borcan. Acest amestec pe baza de hrean trebuie consumat pentru o perioada de cel putin trei saptamani. Indicat este sa luati cate o lingurita de doua ori pe zi, inainte de masa.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Murături asortate. Rețetă la borcan pentru iarnă

Citeste si: Gogoşari în oţet. Rețeta clasică a bunicii

Hrean: beneficii si contraindicatii

Medicament pentru numeroase afectiuni, hreanul nu este insa pentru toata lumea. Beneficiile sale terapeutice se pot intoarce impotriva noastra si ne pot pune viata in pericol, daca il comsumam in exces. Deosebit de aromat, cu miros intepator si gust arzator, hreanul este ideal pentru tratarea parazitilor intestinali, a anemiei, a astmului si bronsitelor si a sinuzitelor, potrivit adevarul.ro.

Este considerat si un antibiotic natural, un antiinflamator, dar si un afrodisiac la indemâna oricui. Cu toate acestea, persoanele care sufera de boli cardiace ori ale aparatului digestiv trebuie sa stea departe de hrean. “Consumul de hrean este interzis sub orice forma in caz de boli ale aparatului digestiv, boli cardiace, hemoragii interne, dar si in timpul sarcinii si alaptarii. De asemenea, hreanul nu va fi consumat de copii mai mici de 5 ani. Supradozajul poate determina iritatii renale, diaree, hemoragii digestive, scaderea brusca a tensiunii arteriale”, explica dr. Daniela Stan, medic de familie.

In Antichitate, hreanul era folosit impotriva durerilor de cap, racelilor, dar si in preparate culinare, insa si in ritualuri de tamaduire. Hreanul este folosit atât la gatit, cât si in medicina naturista pentru tratarea diverselor afectiuni. Este de doua ori mai bogat in vitamina C decât lamâile, contine vitamin B, potasiu, calciu, fier si fosfor. De la hrean folosim radacina care se poate consuma cruda, rasa, in salate sau diverse preparate, sub forma de tinctura sau otet din hrean.

Dieta cu hrean: ce boli poate vindeca

Daca l-ai examina mai amanuntit, ai afla ca hreanul are multiple proprietati, printre care proprietati antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare și antianemice.

Insa paleta sa larga de utilitate nu se oprește aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, crește tensiunea arteriala, este vasodilatator coronarian, incalzește organismul și stimuleaza sistemul imunitar.

Deci iata cate beneficii intr-un singur produs. Celebra reteta de hrean ras și amestecat cu otet pare a fi cea mai cunoscuta in randul nostru, mai ales daca alaturi avem și cateva sarmale delicioase și o portie de mamaliguta calda.

Insa știai ca poti apela la compresele pe baza de hrean pentru a trata anumite afectiuni?

Citeste si: Cel mai puternic remediu impotriva racelii: otet de mere cu turmeric, ghimbir, lamaie si usturoi

Citeste si: Cea mai mare greseala pe care o facem atunci cand punem varza la murat!

Te scapa de durerile de cap

Nu doar ingerand o bucata de hrean te vei bucura de calitatile sale curative ci si daca alegi sa strivesti cateva frunze de hrean verde si apoi sa le aplici ca o compresa pe frunte.

Daca ai parte de dureri in oricare alta zona a corpului, atunci striveste o frunza de hrean, pune peste ea un pic de ulei de masline si leaga pe zona respectiva fixand cu ajutorul unui batic.

Un alt amestec potrivit este cel facut din frunze strivite de hrean, amestecate cu miere si faina de grau pana obtii o pasta, care la fel se aplica pe locul dureros.

Compresele cu hrean se lasa un maxim de 10-15 minute dupa care se clateste zona cu apa calduta si se aplica o crema hidratanta.

Siropul de hrean te scapa de tuse

Daca te supara tusea apeleaza la siropul de hrean, 4-5 lingurite pe zi si va calma durerile de la nivelul gatului si va elimina tusea.

Poti de asemeena sa faci si gargara cu 3 picaturi de tinctura de hrean diluate intr-un pahar de apa, iar daca problema ta este raceala tot ce ai nevoie ste de un ceai din frunze de hrean, pe care il poti eventual indulci cu putina miere insa numai dupa ce s-a racit.

Rade o legatura de hrean, amestec-o cu faina de grau si apa pana obtii o pasta si aplic-o la nivelul gatului cu ajutorul unei fese si vei uita de problemele cauzate de amigdalita.

Adjuvant in paradontoza

Mesteca cat de mult poti o bucata de hrean crud dat eventual prin razatoare, amestecat daca vrei si cu morcov ras pentru a atenua astfel iuteala hreanului.

Un alt truc este acela sa diluezi 20 de picaturi de tinctura de hrean intr-un pahar cu apa si sa iti clatesti gura cu ea de 3 ori pe zi cel putin 1-2 minute.

Secretul pielii frumoase

Sterge-ti tenul cu ajutorul unui disc demachiant cu otet de hrean si vei uita de tenul palid, iar daca seara inainte de culcare, aplici pentru 10-15 minute pe obrazi putin sirop de hrean si apoi il vei indeparta cu un tampon inmuiat in lapte, te vei bucura de un ten tanar mult mai mult timp.

Tenul descuamat se dvindeca de minune daca il stergi cu 5 picaturi de tinctura de hrean diluate in jumatate de pahar de apa si daca aplici apoi un unguent de galbenele.

 

Taguri: