Ca in cazul fiecarei diete si pentru dieta de 14 zile ai nevoie si de putina ambitie.
Ce poti manca? Peste, crema de branza, spanac, broccoli, si alte legume verzi branza feta, nuci, mazare verde, linte rosie, alune, avocado, naut, porumb, fasole verde, dovlecei, salata, castraveti, rosii, oua (numai fierte tari), orez brun, ovaz, carne de vita, curcan si pui. Ai voie verdeturi aromate: patrunjel, telina, care se poate adauga in supele limpezi pe care le cere dieta.
Ce nu ai voie in dieta de 14 zile? Zahar, paina alba, paste fainoase albe, alcool, grasimi concentrate: unt, carne grasa, alcool, sucuri acidulate, sucuri din comert, cartofi. Nu ai voie cartofi dulci, fasole alba, cereale, altele decat ovazul.
Grasimi permise, altele decat cele din carne si branzeturi ori fructe sunt: maximum trei linguri de ulei de masline pe zi si o data la doua zile o felie de paine cu unt. Unt cat o nuca. Redu la minimum consumul de sare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Reguli pentru dieta de 14 zile:
→Fructele se pot consuma pana la ora 12.00, pentru o digestie mai buna.
→Mananca un bol de supa limpede (de carne si/sau legume), la masa de pranz si la cina.
→Mananca cel putin trei portii de legume pe zi si o portie mare de salata (frunze verzi, sucul de la o lamaie si o lingura de ulei. Adauga verdeturi aromate proaspete, hrean, ardei iute, piper si cimbru uscat pentru gust)
→Mananca ceva la fiecare 2-3 ore pentru a mentine activ procesul de ardere a grasimilor pe parcursul zilei
→Bea un pahar mic de apa la fiecare ora, pentru ca arderea grasimilor sa fie mai eficienta.
Meniul pentru o saptamana din dieta de 14 zile (a doua saptamana meniul se reia, iar cina si pranzul se pot schimba intre ele)
ZIUA 1 dieta de 14 zile
Micul dejun: fructe proaspete mnu mai mult de 100 de grame (mere, gutui, pere, fructe de padure), suc de fructe simplu din aceleasi fructe, o felie de paine integrala cat palma unsa cu unt si trei nuci.
Gustare: doua nuci nesarate
Pranz: supa limpede de carne sau legume cu vedeata multa (merge si o legatura potrivita de patrunjel), o bucata de carne de vita fiarta cu salata verde si hrean.
Gustare: doua oua si o rosie sau un castravete
Cina: peste sau carne (cat palma) la gratar cu cu o lingura de ulei de masline, o cana cu supa limpede. Salata verde cu lamaie.
Citeste continuarea pe kfetele.ro