Cresterea temperaturii exterioare si prelungirea perioadei de lumina din zi au o influenţa pozitiva asupra creierului si sistemului nervos.
Caldura inhiba centrul nervos al foamei, iar schimbarea anotimpului si trezirea naturii la viata au un impact pozitiv asupra organismului. În plus, scurtarea nopţilor stimuleaza indirect secreţia unor hormoni precum cortisolul, testosteronul si prolactina, cu efect de accelerare moderata a metabolismului bazal si a arderilor de calorii, explica pe site-ul sau medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
Organismul cauta din instinct alimente proaspete si usor de digerat, iar apetitul este mult mai usor de ţinut sub control. Puteţi chiar apela la o dieta de detoxifiere pe o perioada de 2 saptamâni, care sa ajute ficatul sa elimine toxinele acumulate peste iarna.
Profitaţi de legumele si fructele de sezon, care reîncarca organismul cu mineralele si vitaminele de care are nevoie.
Asociate cu o buna hidratare si cu un consum redus de zahar, sare si carne rosie, ajuta la ameliorarea constipaţiei, îmbunataţirea calitaţii pielii si pierderea surplusului de kilograme.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Daca nu o faceaţi pâna acum, începeţi un program organizat de miscare si ingrijire corporala (sauna, masaj, exfolieri, împachetari) deoarece cresc drenajul limfatic si tonusul pielii, pregatindu-va pentru sezonul cald care urmeaza.
Ajutaţi-va organismul sa fie în forma si sa elimine toxinele consumând cantitaţi mari de apa si ceai verde cu proprietaţi antioxidante. Inlocuiţi zaharul cu indulcitori, iar in loc de desert mancati capsuni.
Cititi continuarea pe kfetele.ro