Dieta de dinainte de Sarbatori! Ce sa mananci seara ca sa slabesti 7 kg in 7 zile

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 00:37

Cand vine vorba de slabit, fiecare calorie conteaza. Dar mai conteaza si valoarea nutritiva a caloriile ingerate. Daca mananci “destept”, poti slabi considerabil in timp scurt, fara sa-ti supui organismul la cure drastice!

Fiecare masa luata conteaza atunci cand vrei sa slabesti. Cina este la randul ei importanta caci are loc inainte de orele de somn, de starea de repaos a organismului.

Din acest motiv, alimentele pentru cina trebui alese cu atentie daca vrei sa slabesti. Iar daca vrei sa dai jos chiar un kilogram pe zi, cu atat mai mult trebuie sa ai grija de mananci seara.

Oricum, ca sa slabesti sanatos, alimentatia pe toata ziua trebuie sa fie echilibrata.

Dar daca la micul dejun sau la pranz de toti delecta cu oua ochi si, respectiv, cu paste simple cu ulei de masline, seara nu-ti mai permiti astfel de rasfaturi. Iata ce ar trebui sa mananci seara daca vrei sa slabesti in doar o saptamana!

LUNI

Salata de tot felul – o cina recomandata in curele de slabire este cea compusa din salata. Aceasta poate fi compusa din salata verde, din broccoli, din rosii, din castraveti, din ardei, din ce legume vrei tu, mai putin cartofi fierti.
Totodata, salata de seara, de la cina, nu trebui sa contina topinguri grele, pline cu grasimi.

Asa ca nu pui peste salata maioneza, ci te rezumi la o lingura de ulei de masline si putin otet. Chiar daca persoanelor pofticioase o salata nu li se pare a fi tocmai o masa consistenta, aceasta este plina de fibre, iar digerarea lor necesita ceva timp. Din acest motiv, o salata la cina chiar este o masa care sa-ti puna pofta de mancare in cui.


Totodata, s-a dovedit stiintific ca persoanele care mananca o salata pe zi, simpla sau acompaniata de ceva, au un aport caloric cu 12% mai mic decat cei care nu mananca si salata.

MARTI

Vita, pui, curcan sau peste – incearca sa mananci carne pura la cina. Aceasta contina multe proteine, iar daca eviti porcul, eviti si grasimile.

Carnea este satioasa si mentine in priza metabolismul pentru ca este mai dificil de digerat.
Daca mananci seara un gratar de pui sau un peste la cuptor cu siguranta nu te vei trezi in toiul noptii lihnit de foame.

Vedeti programul pentru restul saptamanii le Lyla.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul