DIETE dupa sarbatori. Cum scapam mai repede de kilogramele in plus? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 08:50

Sarbatorile au trecut asa ca este indicat sa renuntam la mesele copioase si sa mancam mai multe fructe si legume.

S-a incheiat vacanta de iarna, cu mese intinse si alcool din belsug, a inceput lupta cu suparatoarele kilograme cu care ne-am ales in plus, dar si cu toxinele. Desfraul culinar ne-a obosit organismul. Balonarea, senzatia de picioare grele, stresul asociat cu reintoarcerea la serviciu sunt doar cateva dintre simptomele pe care le resimtim dupa Anul Nou. Care sa fie, insa, remediul?

Chiar daca un kilogram de rosii importate din Ungaria costa cam cat unul de pui, adica 10 lei, merita toti banii, spun specialistii.
Nu uitati sa puneti pe masa si salata, care este mult mai ieftina: doar 2,5 lei bucata. Pentru gust, taiati si o legatura de ceapa, pe care o gasiti la 3 lei. In total, trebuie sa scoateti din portofel intre 10 si 20 lei pentru o portie de sanatate, in functie de legumele pe care le alegeti si cantitatea cumparata.

Dupa mesele grele si bogate in calorii, excludeti din meniu preparatele din carne si lactate.
Cumparati, de pilda, sfecla rosie. Contine compusi care ajuta la purificarea sangelui si curata ficatul. Varza curata si are efecte benefice asupra tractul digestiv si, cel mai important dupa atatea pahare, intareste ficatul.

Fructele au de asemenea un rol esential in dieta. Si miscarea dupa sarbatori este esentiala. Daca nu aveti chef sa mergeti la sala puteti sa va puneti sangele in miscare alegand o plimbare in aer liber.
Nu uitati si de odihna! Noaptea pierduta de Revelion v-a dereglat programul, asa ca insomnia ar putea sa devina dusmanul dumneavoastra dupa sarbatori. Somnul este cel mai bun medicament antistres, regleaza nivelul de glucoza si scade apetitul.