Diferente placa de rigips vs. placa de ciment Aquafire. Cum se monteaza placa Aquafire

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 iul 2018, 13:24

Indiferent ca vorbim despre constructia sau reamenajarea unei locuinte, materialele de costructii sunt elementele esentiale utilizate cel mai mult.

Placile de rigips, dar si placile de ciment Aquafire sunt ideale in constructii, pentru spatiile interioare, exterioare, pentru pereti, tavane si podele. Sunt folosite pentru a personaliza un spatiu, mai ales ca au o montare usoara si practica. Ambele variante de placi sunt utile, insa fiecare model are beneficii diferite.

Avantaje placi de rigips

Au o capacitate de izolare termica puternica, fiind un element suplimentar, care imbunatateste confortul termic al locuintei. Placile din rigips sunt cu mult mai subtiri decat placile din zidarie, iar asta avantajeaza spatiile cu dimensiuni limitate. Montarea este foarte simpla. Totul este uscat si nu este nevoie de umezeala, timpul de curatare fiind cu mult mai redus fata de alte materiale. Nu au nevoie de o prelucrare ulterioara, fiecara placa din rigips fiind vipsita sau zugravita imediat dupa ce a fost montata. Au o durata mare de viata, dar trebuie protejate pentru ca nu sunt rezistente inc azul unui impact puternic.

Avantaje placi din ciment Aquafire

Este o placa din ciment, dar foarte usoara, cantareste doar 12 kg/mp, cu 17% mai putin decat alte produse din aceeasi bransa. Placa de ciment Aquafire este rezistenta la apa si se poate monta in orice spatiu care are un nivel ridicatd e umiditate, dar este si rezistenta la foc, certificata pana la 240 de minute.

Este o placa puternica, solida, care nu se sparge usor, nici in urma unui impact mare, avand o rezistenta puternica. Placile sunt foarte usor de montat si nici nu incarca structurile constructiei, fiind potrivite atat pentru inchiderile balcoanelor si mansardelor. 

Diferente intre placi de rigips si placi de ciment Aquafire

Principalul aspect care le diferentiaza este faptul ca placile Aquafire se utilizeaza atat in aplicatiile interioare, cat si in cele exterioare. De asemenea, Aquafire se potriveste pentru constructiile din: crame ori depozituri, in general in subsolurile in care exista umezeala, in baie, chiar si in zona cabinei de dus,  piscine, saune sau bai turcesti, pentru acoperirea semineelor, pentru fatade ventilate, garaje si spatii tehnice, etc. Placile de rigips nu au o rezistenta crescuta pentru aceste spatii si nu sunt recomandate in locuri in care umezeala ar putea fi un factor distructiv.

Cum se monteaza placa din ciment Aquafire

Placile Aquafire se monteaza perpendicular fata de profilele metalice. Trebuie sa aiba latura dreapta la vedere si rosturile sa fie decalate ca la clasicele aplicatii de inchideri uscate.  Pentru ca sunt rezistente la foc, se monteaza pe structura metalica, potrivita, facuta special pentru peretii de compartimentare, pentru placari, tavane sau fatade ventilate. 

Intre placi trebuie sa fie lasat un spatiu de aproximativ 4 mm si fiecare placa se fixeaza pe o structura metalica cu ajutorul suruburilor rezistente si ele la umezeala.

Se foloseste un strat de glet ce are o baza de ciment de o latime de 15 cm, pe imbinarile longitudinale. Durata de uscare este de 12 ore si se intinde pe un strat de glet pe intrega suprafata.

Spre final, se aplica si un strat de finisaj de zidarie, tencuiala acrilica sau acrilica intarita pe toata suprafata.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.