Dificultatea mineritului Bitcoin urcă la un maxim istoric!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 12 iul 2023, 05:20

Profitabilitatea minatului Bitcoin e din ce in ce mai mica!

Sursa: PixaBay

Profitabilitatea minatului Bitcoin e din ce in ce mai mica!

Dificultatea de minerit a Bitcoin a atins un nivel maxim din toate timpurile pe 10 octombrie, ceea ce înseamnă că este mai dificil ca niciodată să extragi acest activ criptografic de top. În urma reducerii dificultății din 27 septembrie, dificultatea minieră a rețelei a crescut cu 13,55% mai mult la înălțimea blocului 758.016, deoarece a imprimat cea mai mare creștere a dificultății înregistrată în acest an.

Cu 13,55% mai greu de minat!

Acum este cu 13,55% mai dificil să descoperi o recompensă de bloc Bitcoin, în timp ce dificultatea de minerit a rețelei atinge un maxim istoric la 35,61 trilioane În urmă cu cinci zile, hashrate-ul Bitcoin a atins un maxim istoric (ATH) când a atins 321,15 exahash pe secundă (EH/s) la înălțimea blocului 757.214. În timp ce hashrate-ul a fost mult mai mare, viteza cu care sunt găsite blocurile a fost mai mică de zece minute pe interval.

Atunci când blocurile sunt minate mai repede decât de obicei, după ce sunt minate 2.016 blocuri, ajustarea dificultății rețelei se reia cu o dificultate crescută. Opusul este valabil dacă blocurile sunt descoperite prea încet în timpul perioadei de 2.016 blocuri (două săptămâni), iar dificultatea se va micșora. După ce a fost atins ATH-ul hashrate pe 5 octombrie, timpii blocurilor au rămas mai rapizi decât media de zece minute, iar pe 9 octombrie, intervalele dintre blocuri au fost întinse cu 7:65 minute.
La momentul redactării acestui articol, chiar și după ultima creștere a dificultății, timpii de generare a blocurilor Bitcoin sunt de aproximativ 8,7 minute. În plus, hashrate-ul actual în urma modificării dificultății este de aproximativ 244,03 EH/s. Creșterea dificultății cu 13,55% a fost o creștere notabilă și cea mai mare din 2022 până în prezent, conform înregistrărilor, deoarece a doua cea mai mare creștere (9,32%) a avut loc pe 20 ianuarie 2022.

Sunt sanse de revenire?

Cea mai recentă creștere a împins dificultatea rețelei peste precedentul maxim istoric al dificultății, care a fost înregistrat pe 13 septembrie, la 32,05 trilioane. Astăzi, în urma retargetării, dificultatea actuală este de 35,61 trilioane și va rămâne la acest parametru pentru următoarele două săptămâni. În prezent, cel mai important pool minier de luni, 10 octombrie, este Foundry USA, deoarece acesta comandă 29,22% din hashrate-ul total al rețelei.

Foundry are aproximativ 75,87 EH/s dedicate blockchain-ului BTC, iar pool-ul a descoperit 149 din cele 510 blocuri găsite în ultimele trei zile. Antpool este al doilea cel mai mare pool minier, cu 20,39% din hashrate-ul global sau aproximativ 52,95 EH/s. Pool-ul minier administrat de Bitmain, Antpool, a descoperit 104 blocuri din cele 510 descoperite în ultimele trei zile. Statisticile arată că în prezent există 12 pool-uri de minerit cunoscute care dedică hashrate SHA256 lanțului BTC.
Hashrate-ul necunoscut, cunoscut și sub numele de stealth miners, comandă 5,09 EH/s luni, adică 1,96% din hashrate-ul total înregistrat. Din cele 510 blocuri găsite în 72 de ore, hashrate necunoscut a găsit zece dintre recompensele de bloc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

E nevoie de mai multe statii ca inainte

În condițiile în care prețul bitcoin este atât de scăzut, pool-urile de minerit ale rețelei câștigă mai puțini bani, pe fondul celui mai mare grad de dificultate înregistrat în ultimii 13 ani. Înainte de cea mai recentă modificare, veniturile din minerit pe petahash pe secundă (PH/s) erau de aproximativ 80 de dolari pe PH/s, iar astăzi sunt acum de 70 de dolari pe PH/s. La 0,12 dolari pe kilowatt-oră (kWh), doar trei modele de platforme miniere sunt profitabile, iar la 0,07 dolari pe kWh în ceea ce privește costurile electrice, aproximativ 35 de modele de platforme miniere sunt profitabile în prezent.

 

Citeste si: Injumatatirea Bitcoin? Afla ce se intampla

Citeste si: Piețe emergente cu un grad ridicat de adoptare a criptomonedelor

Citeste si: Bitcoin (BTC): Partea cumpărătorilor nu a capitulat încă

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.