DIICOT marcheaza in curtea Federatiei Romane de Fotbal. Procurorii ii cauta pe cei care au „driblat” de la FIFA un milion de dolari

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 21 sep 2020, 17:20

Primul care a ajuns la sediul DNA a fost Patritiu Abrudan, vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Nici n-au trecut doi ani de la condamnarile rasunatoare din Dosarul Transferurilor, ca un alt cutremur zguduie lumea fotbalului romanesc. Procurorii DIICOT investigheaza cum ar fi fost spalati 1 milion de dolari din banii FIFA. Totul se invarte in jurul bazei de pregatire ridicate la Buftea de mai marii FRF. Marti au dat cu subsemnatul ca martori mai multi oameni de fotbal care faceau parte in perioada 2010-2012 din Federatie.

Jurnalistii de la ProSport au luat urma banilor de la Buftea intr-o ancheta publicata in 2014. Ei au descoperit ca, din cei un milion de dolari de la FIFA, mai-marii fotbalului ar fi cumparat pentru centru doua telefoane mobile de cate o mie de euro fiecare. Nici gazonul nu era unul obisnuit. In loc de 25 de euro pe metru patrat, cat costa cel mai scump teren sintetic la acea data, s-ar fi dat 64 de euro.

In 2011 cu mare fast, Mircea Sandu inaugura alaturi de fostul presedinte al FIFA, Sepp Blatter, centrul de fotbal de la Buftea. Acum amandoi sunt cercetati in dosare penale. Mircea Sandu este judecat in Romania alaturi de Mitica Dragomir intr-un dosar de coruptie, iar Sepp Blatter este cercetat in Elvetia tot intr-un dosar de coruptie.

Primul care a ajuns la sediul DNA a fost Patritiu Abrudan, vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Abrudan a fost si vicepresedinte al FRF, in timpul mandatului lui Mircea Sandu. El a fost invitat in calitate de martor, pentru ca DIICOT pregateste un dosar de amploare privind disparitia unei sume uriase: 1 milion de dolari.

Suma face parte din fondurile alocate de FIFA in urma cu cativa ani pentru construirea sau dezvoltarea unui centru pentru juniori si este de negasit. Procurorii sustin ca banii au fost plimbati prin mai multe conturi, pana ca li s-a pierdut urma.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La DIICOT a mai fost invitati Iuliu Muresan, de la CFR Cluj si, in zilele urmatoare, vor da declaratii alti membri ai FRF.

Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

 

Taguri: