Anca Alungulesei, nutriționist, a oferit câteva sfaturi esențiale, la Dimineața cu noi, despre cum ar trebui să mâncăm echilibrat la masa de Paște și ce alimente de pe masa tradițională nu trebuie amestecate.
Ce alimente de pe masa tradițională nu se amestecă niciodată
Nutriționistul recomandă să nu picăm în capcană și să consumăm alimentele tradiționale cu măsură și în ordinea corectă. Anca Alungulesei a precizat că pasca și cozonacul nu sunt masă principală, ele nu se consumă înainte de primul fel de mâncare, ci abia după masă și o pauză între
”Trebuie să respectăm niște principii. Este foarte important să ne aducem aminte că masa de Paște sau masa de Crăciun nu înseamnă sfârșitul lumii. Trebuie să continuăm să mâncăm toate aceste produse tradiționale într-un mod echilibrat. Un alt lucru foarte important este să ne amintim că pasca și cozonacul de Paște nu sunt masă principală. Sunt doar desert”, a spus Anca Alungulesei.
De asemenea, nutriționistul a subliniat că meniul de Paște este unul ofertant și poate fi chiar și sănătos, asta dacă alimentele sunt combinate cum trebuie.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
”Mie mi se par ofertante din punct de vedere al calității nutriționale, vorbim de carne de miel, vorbim de drob, care este din organe, vorbim de ouă. Cel mai important este să fim atenți la combinații, că, de fapt, astea fac diferența. Nu zice nimeni să nu mâncăm, dar să fim un pic selectivi, să nu mâncăm la aceeași masă și ciorbă, și fel principal, ciocnim și ouă, după dăm cu cozonac și pască”, a
mai spus nutriționistul.Anca Alungulesei ne recomandă ce combinații să nu facem sub nicio formă la masa de Paște.
”Ideal ar fi să nu amestecăm foarte mult, în limita posibilităților, proteina cu carbohidrații. La o masă poți să mănânci friptură de miel cu o salată și niște legume”, a