Pentru că vara și-a intrat în drepturi, iar temperaturile din termometre depășesc 30 de grade, Patrizia Paglieri s-a gândit să pregătească trei preparate light, potrivite pentru această perioadă caniculară, dar care sunt și extrem de sănătoase, căci au la bază numai produse naturale.
Supă cremă de roșii cu usturoi
Primul preparat pe care chef Patrizia Paglieri l-a pregătit astăzi la ”Dimineața cu noi” este o supă cremă de roșii cu usturoi, un preparat ușor, de vară, ca se poate mânca fără probleme direct de la frigider.
”Astăzi chiar gătim pe sănătate. Facem o cremă de roșii cu țelină, ceapă, busuioc și crutoane aromatizate”, a spus Patrizia Paglieri.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Pentru această rețetă aveți nevoie de câteva ingrediente simple, pe care orice gospodină le are în bucătăria ei, cu mici excepții.
- 800gr roșii
- 1 ceapă
- 5 căței de usturoi
- 2 crenguțe de busuioc
- 1 lingură cimbru
- 200gr țelină.
Salată cu baby spanac, mere și nuci
Cel de-al doilea preparat, extrem de ușor, dar foarte delicios și care nu necesită mult timp de pregătire este salata cu baby spanac, mere și nuci.
”Facem o salată foarte interesantă cu baby spanac, nuci și mere și aromatizăm cu miere, balsamic și ulei de măsline”, a mai spus Patrizia Paglieri.
- 200gr baby spanac
- 100gr nuci
- 1 măr
- o lingură de miere
- 1 lingură muștar
- lămâie
- ulei de măsline.
Ultimul, dar nu cel din urmă, păstrăv la cuptor cu roșii cherry, pentru acest preparat aveți nevoie de următoarele ingrediente.
- 2 păstrăvi
- 300gr roșii cherry
- ierburi aromatice
- 50 ml vin alb
- 1 lingură boia dulce
- sare
- piper.