Dimineața cu noi, 31 martie 2022. Cum se tratează otita, cea mai frecventă afecțiune întâlnită la copiii până în 3 ani! Iată cele mai bune sfaturi de la Isabella Postolache, medic primar ORL

Autor: Ana Filip

Copiii cu vârsta de până în trei ani sunt predispuși să sufere de otită, mai ales în această perioadă de tranziție de la sezonul rece la cel cald.

Pentru că a venit primăvara și ne aflăm în perioada de tranziție de la sezonul rece de iarnă, la cel cald, copiii cu vârsta de până în trei ani pot fi expuși unor afecțiuni de tip ORL, precum otita.

Dimineața cu noi, 31 martie 2022. Cum se tratează otita, cea mai frecvența afecțiune întâlnită la copiii până în 3 ani

Astăzi, în cadrul emisiunii Dimineața cu noi, reportera Lavinia Tirzianu a ajuns în cabinetul medicului primar ORL, Isabela Postolache, pentru a ne expune câteva detalii despre una dintre cele mai frecvente infecțîi

de tip ORL ce apar în această perioada mai ales la copiii cu vârstă de până în trei ani.

Întrebată ce este otita și câte tipuri există, medicul Isabela Postolache a precizat pentru Dimineata cu noi, că sunt multe feluri de otita. În principiu otitele se împart în două categorii, otite medii acute și otite externe. Otitele medii acute apar mai ales în sezonul rece, dar și primăvară și toamna, din cauza respirației nazale inadecvate.

"În principiu se împart în două categorii, otite medii acute și otite externe! Otitele medii acute sunt apanajul sezonului rece, al primăverii și al toamnei din cauza respirației inadecvate a nasului, secrețiile nazale obturează canalul dintre nas și ureche și așa apare otita!", a spus medicul ORL.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea medicul ORL, Isabella Postolache a subliniat care sunt principalele simptome care apar la copiii de până în trei ani și care le determina pe mame să îi ducă imediat la consultație de spicialitate.

"De cele mai multe ori durerea este cea care atrage atenția, dar și senzația de ureche înfundată și în cazuri mai grave pot fi și scurgeri auriculare, acestea sunt simptomele care atrag atenția părinților și pentru asta se prezintă la medicul ORL!(...)

De cele mai multe ori sunt bacteriene otitele, pentru că infecția din căile respiratorii superioare, nas și sinusuri se transmite la ureche! Există și otite fungice, mai rar în cazul copiilor, mai prezente în cazul otitelor externe, din cauza bazinelor, piscinelor!(...) Cea mai de temut complicație este hipoacuzia pe termen lung, care apare otitelor netratate, mai ales otitele seroase, iar o complicație de asemenea de temut este și otomastoidită, infecția se propagă de la ureche la osul din spatele urechii și necesită intervenție chirurgicală, care se poate solda cu pierderea parțială a auzului pentru toată viața!",
a subliniat medicul Isabella Postolache.

Citeste si: Horoscopul zilei cu Viviana Sposub, la Dimineața cu noi, 31 martie 2022. Iată care sunt previziunile pentru fiecare zodie de la astrologul Alexandra David

Citeste si: Rețeta zilei cu Patrizia Paglieri la Dimineața cu noi, 31 martie 2022. Iată toți pașii pentru cea mai gustoasă supă cremă de broccoli cu bacon!