Din ce cauza a izbucnit incendiul violent din Constanța în care 250 de persoane au fost evacuate și nouă oameni au fost răniți

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 dec 2021, 12:05

Nouă oameni au fost transportați la spital după ce au suferit arsuri și intoxicări cu fum din cauza unui incendiu violent care a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc din Constanța.

Incendiul a izbucnit în garajul de la subsolul blocului. Autoritățile au pornit planul roșu de intervenție și au trimis la intervenție 11 echipaje de pompieri. În total, au fost evacuate 250 de persoane din clădire, care s-au dus la rude și prieteni, după incident.

Incendiu puternic într-un bloc din Constanța! Opt oameni din cei 250 evacuați au fost răniți

Imobilul este ars aproape în totalitate, la fel ca și parcarea. De asemenea, mașinile parcate pe stradă au fost și ele deteriorate, pe lângă cele aflate în parcarea unde a pornit focul.

Blocul a luat foc în jurul orei 01:00, într-un bloc pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5.

Citeste si: Un autocar a luat foc în Bulgaria! Pasagerii dormeau în momentul producerii accidentului

Flăcările au cuprins, în primă fază, subsolul blocului, apoi au luat foc două mașini, după care flăcările s-au extins rapid spre apartamente. Deocamdată, nu se cunoaște cauza exactă a izbucnirii incendiului.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Oamenii au ieșit disperați din case, unii dintre ei nu au mai apucat nici să se încalțe.

Din cei 250 de oameni, 100 au fost evacuați cu autoscara de pe acoperiș, unde au rămas blocați.

Citeste si: Alertă de incendiu în București! Clubul Expirat a luat foc! Pompierii și poliția au ajuns în scurt timp la fața locului

Nouă persoane au ajuns la spital, adulți și copii, intoxicați cu fum. Niciunul nu a suferit răni grave. De asemenea, au fost avariate 37 de mașini, 25 fiind în parcarea blocului.

Din cele 250 de persoane, au fost peste 70 de copii evacuați din clădire

„Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, din care peste 70 de copii. Multe s-au adăpostit pe terasa blocului. În total au fost afectate 150 de apartamente.

Am alocat 35 autospeciale, echipaje medicale, au fost alocate forțe de la inspectoratul județean de urgență și forțe de la Ialomița și Călărași.

Din informațiile de până acum, focul a fost inițiat în parcare", a transmis Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea.