Oamenii se gandesc cu groaza la iarna care se apropie si nu vor avea hrana pentru animele si nici nu vor avea ce pune in camari. Gospodarii n-au incotro decat sa astepte in continuare sa se coaca! Gemul, compotul, toate bunatatile pentru iarna se fac din fructe coapte!
Numai ca anul acesta "diferenta de temperatura dintre zi si noapte nu da voie sa se coaca", dupa cum spun specialistii care completeaza ca de vina sunt si ploile din aceasta vara, care au dus la manarea fructelor.
Nenorocirea se va resimti si-n piete, unde fructele romanesti vor deveni un lux. Cel mai probabil, fructele din import vor ocupa cele mai multe dintre tarabe! Nu doar in livezi e prapad, ci si pe camp.
Oamenii se gandesc cu teama la proviziile pentru animale! Cu ce vor umple hambarele?! Porumbul este si acum necopt. Iar octombrie bate la usa, asa ca prea mult nu-l mai pot lasa pe camp!
"Exista agenti economici la ora actuala care efectueaza aceasta desecare, aceasta uscare cu tratamente.
Si cand ne gandim ca Romania este tara care cultiva cea mai mare suprafata cu porumb din Uniunea Europeana! Pacat ca avem un randament atat de slab!
Ca sa va faceti o idee, ganditi-va ca Romania scoate in jur de 4- 4,5 tone de porumb dintr-un hectar cultivat, in timp ce Franta scoate opt tone de porumb dintr-un hectar. Nu mai vorbim de Belgia, care atinge 11 tone de pe aceeasi suprafata cultivata!
Deocamdata, Ministerul Agriculturii ne ofera doar aceste statistici "negre", solutiile lipsesc!
##VIDEO123176##
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei