Din ce roșii se face bulionul de casă. Ingrediente și mod de preparare

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 iul 2022, 07:00

Secretele celui mai gustos bulion de casă

Sursa: unsplash.com

Bulionul de casă iese perfect, doar dacă îl preparați din anumite tipuri de roșii. Iată ce ingrediente vă trebuie și cum se face cel mai gustos bulion.

Unul dintre preparatele nelipsite din cămara oricărei gospodine care se respectă și nelipsitul bulion de casă. Noi vă învățăm câteva trucuri, ca să obțineți cel mai bun bulion.

Secretele celui mai gustos bulion de casă

Roșiile românești au apărut deja pe piață, așa că nu aveți nicio scuză să nu vă faceți timp, pentru a prepara un delicios bulion de casă.

Cu siguranță aveți măcar o rețetă de bulion, primită de la mama sau de la o bunică. Aveți însă grijă, că dacă nu veți respecta câteva trucuri, nu veți obține un bulion care să fie și gustos, și care să reziste peste iarnă.

Așadar, cel mai important aspect îl reprezintă, așa cum era de așteptat, calitatea roșiilor.

Trebuie să alegeți roșii cât mai cărnoase, foarte bine coapte și care să facă parte dintr-un soi mai dulce. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, care să nu fi fost stropite.

Puteți pune în bulion și usturoi, frunze de țelină, busuioc sau alte condimente, pentru ca produsul final să aibă un gust desăvârșit.

Un alt truc pentru un bulion reușit este sterilizarea corectă a borcanelor sau a sticlelor. De asemenea, bulionul trebuie turnat fierbinte în borcane.

Cum se prepară bulionul de casă

Chiar dacă nu ați mai făcut până acum bulion, nu vă panicați. Se prepară foarte repede, din doar câteva ingrediente și puțină răbdare.

Ingrediente:

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

  • câteva kg de roșii, în funcție de cât bulion vreți să obțineți. De exemplu, pentru 4 litri de bulion, v-ar trebui aproximativ 10 kg de roșii
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • alte condimente

Spălați foarte bine roșiile, și tăiați-le în bucăți mai mari, nu ca pentru salată. Băgați-le într-o mașină de pasat, care va separa sucul și pulpa de pielițe.

Dacă nu aveți o astfel de mașină, prepararea bulionului va dura mai mult, dar nu va fi imposibil de efectuat.

Trebuie doar să fierbeți roșiile foarte bine, iar la final să le treceți printr-o sită, ca să scăpați de pielițe și de semințe. Puneți la fiert sucul obținut, până când acesta va avea consistența dorită de dumneavoastră.

Acum este momentul să adăugați sare, piper, zahăr și alte condimente, după gustul fiecăruia.

Aveți grijă să nu îndepărtați spuma care se formează la suprafață! Amestecați-o cu o lingură, înapoi în bulion. Spuma o să dispară de la sine, în momentul în care bulionul este fiert.

Înainte de a turna bulionul în sticle sau în borcane, aveți grijă ca acestea să fie sterilizate. După ce le spălați și le lăsați să se scurgă, le așezați într-o tavă de metal și le băgați în cuptor, pentru o jumătate de oră.

Spălați cu detergent de vase  și capacele și apoi puneți-le la opărit în apă clocotită.

Pasta de roșii se toarnă fierbinte în sticle sau în borcane, dar aveți grijă ca acestea să fie așezate pe ceva metalic, pentru că altfel se vor sparge.

Puneți imediat capacele și înfiletați bine. Apoi așezați borcanele într-o tavă de metal și lăsați-le în cuptorul încins, pentru o jumătate de oră.

După ce se răcesc, le puteți pune în cămară.