Din ce trăiește Irinel Columbeanu, la 66 de ani. Omul de afaceri a recunoscut că și fiica îl ajută financiar

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 mar 2024, 14:18
Din ce trăiește Irinel Columbeanu, la 66 de ani
Sursa: Facebook Irinel Adrian Columbeanu

Irinel Columbeanu a fost unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri în anii 2000, însă în prezent acesta nu mai are succesul de acum câțiva ani.

Irinel Columbeanu a fost cunoscut ani la rând pentru averea sa ce ajungea în anul 2007 la 150 de milioane de euro, dar și pentru domnișoarele frumoase ce au fost văzute la brațul acestuia. De-a lungul anilor, acesta a făcut câteva decizii ce l-au făcut să își piardă averea și chiar să primească ajutor financiar din partea fetei sale.

Din ce trăiește Irinel Columbeanu, după ce și-a pierdut averea

Irinel Columbeanu a ajuns de la a avea o avere estimată la aproximativ 150 de milioane de euro la a primi ajutor din partea oamenilor ce au făcut sau încă fac parte din viața lui. Omul de afaceri nu își permite să plătească taxa pentru azilul la care stă, iar cheltuielile acestuia sunt suportate de către Ion Cassian. Cu toate acestea, persoanele ce au făcut parte din viața afaceristului sau încă fac parte, încearcă să îl ajute pentru a duce un trai cât mai decent.

Citește și: Primele declarații după ce Irinel Columbeanu a plecat la munte: „Am făcut asta pentru sufletul lui”. Cum s-a simțit fostul milionar în vacanță

Serghei Mizil alături de proprietarul azilului din Ghermăneşti au realizat o strângere de fonduri pentru a îi plăti acestuia necesarele unui trai decent. Un ajutor financiar important a fost și Mr. Pink, actualul partener al fostei sale soții, ce i-ar fi trimis bani fostului om de afacere prin intermediul fiicei sale, Irinuca.

Nici familia Monicăi Gabor nu a rămas indiferentă la auzul situației delicate prin care trece Irinel Columbeanu, astfel soțul Alinei, sora mai mare a Monicăi Gabor, i-ar fi trimis bărbatului suma de 3.000 de lei, potrivit ciao.ro.

Nici fiica lui nu a suportat situația în care se află tatăl său, așa că aceasta îl ajută mereu pe bărbat cu sume de bani, pe care îi trimite din America.

Irinuca m-a ajutat cu bani și a învățat și ea să facă bani pe munca ei.  S-a angajat la un restaurant italian din Los Angeles, nu știu exact numele, dar nici nu are importanță. Este chelneriță acolo. De asemenea, își dorește să se facă profesoară de limba franceză ”, a declarat fostul om de afaceri în podcastul „Fiță cu Adiță”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Cum a ajuns la azil

Irinel Columbeanu a locuit în multe zone cunoscute din București, însă înainte de a se muta la azil, fostul om de afaceri locuia într-un imobil dintr-un cartier rezidențial din nordul Capitalei. Acesta a declarat că și-a dorit să se mute la azilul la care a locuit și tatăl său înainte să se stingă din viață, deoarece înaintează în vârstă și nu are cine să îl ajute.

Acesta s-a gândit la faptul că locuiește singur și odată cu avansarea vârstei sale, nevoile sale o fie pre mari pentru a se putea descurca singur, iar cum fiica sa este în America, alături de mama ei, aceasta nu îl poate ajuta decât financiar. Astfel și-a adus aminte de grija cu care a fost tratat tatăl său, așa că a decis să se instituționalizeze în azilul în care a stat și tatăl său. În prezent, Irinel Columbeanu trăiește într-un azil de bătrâni din Ghermănești, unde serviciile ajung la 4.000 de lei pe lună. 

Ce s-a întâmplat cu averea lui Irinel Columbeanu

În jurul anului 2007, Irinel Columbeanu era considerat unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România, însă așa cum a ajuns în vârf, la fel de repede și-a pierdut averea. Deși în anul 2007 averea sa a ajuns la 150 de milioane de euro, la doar un an, aceasta a scăzut la 40 de milioane de euro, urmând ca în anul 2009 să ajungă la 7 milioane de euro. 

Averea pe care a reușit omul de afaceri să o strângă a fost compromisă din cauza investițiilor riscante pe care le-a făcut în perioada sa de glorie. Acesta și-a dorit să riște să investească într-o producție de ciment, sub brandul „columbeanit”, ce ar fi trebuit să revoluționeze lumea construcțiilor, însă a ajuns să îi aducă sfârșitul.

„Aici a fost mai puțin prielnică această desfășurare a afacerii, domeniul era foarte nou, iar climatul ce înconjura această afacere, mă refer la afacerea cu acel, hai să-i spunem ciment, a devenit neprielnic prin neîndeplinirea unor obligații de mediu, de către România”, a dezvăluit Irinel Columbeanu în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit stirileprotv.ro