Din MISTERELE LUMII. Este posibil sa PRESIMTIM MOARTEA unei fiinte apropiate?

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:25

Dr Penny Sartori este printre putinii specialisti care s-a incumetat sa studieze un domeniu controversat, acela al experientelor paranormale sau supranaturale legate de moarte sau presimtirea acesteia.

Lucrarea se adreseaza celor care sunt de parere ca experientele relatate de bolnavii in moarte clinica sau povestirile celor care sustin ca au presimtit moartea cuiva drag nu ar fi legate de paranormal, ci mai degraba un fenomen natural, pe care, cumva societatea si omul modern a reusit sa-l suprime.

Medicul a adunat in cartea sa," What near death experience can teach us", ("Ce putem invata din experientele traite de bolnavii in moarte clinica") marturii ale unor persoane care au presimtit de mai multe ori moartea unor persoane apropiate sau fiinte dragi, dar si povestiri

cutremuratoare ale bolnavilor care au fost in moarte clinica.

Cel mai interesant caz este cel al unei autoare de carti de copii, Shelley E. Parker, care a dezvaluit ca a avut de doua ori vise premonitorii care au prevestit moartea a doua fiinte dragi ei. Femeia, bolnava de cancer, a declarat ca intr-o noapte l-ar fi visat chiar pe Dumnezeu care i-a spus ca il va lua pe logodnicul ei la ceruri.
Autoare a marturisit ca a inceput sa planga in vis, rugandu-l pe Dumnezeu sa il crute pe iubitul ei si sa o ia, in schimb, pe ea. S-a trezit transpirata, dar si-a zis ca este doar un vis. La scurt timp, insa, iubitul ei, pilot de elicopter, s-a prabusit gasindu-si sfarsitul intr-un tragic accident.

Shelley E. Parker a mai povestit inca o experienta bizara. Intr-o seara a visat o ruda decedata a unor prieteni de familie care ii marturisea in vis ca a venit sa o ia la ceruri pe fetita acestora.
Autoarea a declarat ca a doua zi a mers la familia respectiva in vizita, fetita era bine, vioaie, prin urmare, i-a fost rusine sa le spuna parintilor despre visul pe care l-a avut. La cateva zile, insa, nenorocirea s-a intamplat, fetita murind in conditii suspecte.

Dr Penny Sartori sustine ca nu ar trebui sa catalogam aceste experiente drept supranaturale." Sunt doar teorii, dar merita atentia oamenilor de stiinta", a declarat doctorul care este de parere ca este posibil ca, intr-un fel, creierul nostru sa se separe de ceea ce numim constiinta sa se conecteze la
ceea ce oamenii numesc suflet.

Marturiile pacientilor care au fost in moarte clinica relateaza aproximativ acelasi tip de experiente. Bolnavii declara fie ca s-au intalnit cu Dumnezeu, Mantuitorul sau o ruda decedata, prezenta unei lumini, sentimentul de pace si impacare sufleteasca. Dr Penny Sartori este de parere ca, fie din motive religioase sau de alta natura, societatea priveste moartea ca pe ceva ingrozitor. Doctorul este de parere ca poate ar fi cazul sa fim mai receptivi, la deschisi la minte si la suflet si sa ne gandim ca, poate, nu ar reprezenta cu adevarat sfarsitul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii