„Dincolo de a răspunde la întrebări, Bard ajută oamenii să dea curs curiozității și imaginației” Chatbot-ul Google Bard este disponibil acum și în România

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 14 apr 2024, 06:20

Google AI Bard s-a lansat pe 13 iulie în România

Sursa: cloudbooklet.com

Ieri, 13 iulie, Google și-a lansat AI-ul conversațional și în România. Chatbot-ul Bard reprezintă o soluție în curs de evoluție, ce are scopul de a sprijini utilizatorii în dezvoltarea creativității și productivității lor.

Bard este un sistem lingvistic de amploare, cunoscut și sub numele de AI conversațional sau chatbot.

Citește și: CEO-ul ChatGPT face apel la cooperare globală pentru reglementarea AI!

Ce poate face Bard

Acesta demonstrează capacități avansate de comunicare și generare a textului, asemănătoare cu cele ale unei ființe umane, putând oferi răspunsuri la o varietate de solicitări și întrebări.

 „Dincolo de a răspunde la întrebări, Bard ajută oamenii să dea curs curiozității și imaginației, să-și testeze ideile și să creeze pe baza lor. Bard combină amploarea cunoștințelor lumii cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj ale Google. Bard se bazează pe informații la zi de pe internet pentru a oferi răspunsuri de calitate, bazate pe informații actuale”, conform Google.

AI-ul conversațional generează diferite tipologii de text creativ în limba română  (de la poezii, cod, script-uri, email-uri, mesaje, etc.) și va răspunde la întrebări într-un mod detaliat și informativ.

Spre exemplu, Bard poate oferi răspunsuri la diverse cereri, cum ar fi: ”Recomandă o mâncare cu următoarele ingrediente: năut, ardei și fasole verde”. De asemenea, poate realiza rezumate ale textelor, oferi sfaturi pentru a crește numărul de cărți citite într-un an sau să ajute în elaborarea unui text despre cei mai cunoscuți scriitori români în străinătate, de exemplu.

Indiferent de natura întrebărilor sau cerințelor, Bard este conceput pentru a oferi soluții și informații relevante și utile.

Citește și: Google și Microsoft se luptă pentru viitorul inteligenței artificiale!

Ce funcționalități are chatbot-ul

Răspunsuri multiple: Bard oferă utilizatorului mai multe opțiuni de răspuns, permițându-i să continue conversația selectând varianta preferată.

Variantele sunt disponibile într-o opțiune care poate fi găsită în partea din dreapta sus a interfeței.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Căutare pe Google: Bard poate realiza căutări pe Google pentru a furniza informații suplimentare din diferite surse. Utilizatorilor le este pusă la dispoziție opțiunea „Caută pe Google”, prin care poate începe o căutare pe subiectul indicat în conversația cu Bard.

Contribuția utilizatorilor: Aceștia pot oferi feedback și voturi pozitive sau negative pentru a contribui la îmbunătățirea lui Bard, căci acesta este, momentan, într-o fază experimentală. 

Ascultarea răspunsurilor: chatbot-ul permite interacțiunea vocală și oferă posibilitatea de a asculta răspunsurile, inclusiv în limba română.

Ajustarea răspunsurilor: Utilizatorii pot personaliza tonul și stilul de răspuns al lui Bard. Google a pus la dispoziție 5 opțiuni pentru tonul bot-ului, din care oamenii pot alege: simplu, lung, scurt, profesional și relaxat.

Analizează și scrie cod: Bard poate genera cod, analiza și oferi explicații pentru a ajuta programatorii și dezvoltatorii.

Interacțiune cu imagini: Bard integrează funcționalitatea Google Lens pentru a interacționa cu imagini. Utilizatorii pot urca imagini iar AI-ul conversațional le va analiza și va furniza informații despre acestea, dar va oferi și inspirație pentru posibile descrieri ale respectivelor imagini.

Citește și: 3 lucruri interesante pe care le poți face cu ChatGPT-ul. Acest program are la bază Inteligența Artificială