„Dintr-o dată a pornit flacăra în sus”. Un incendiu puternic a pus pe jar un întreg cartier din București

Autor: Diana Ghita

Incendiul a indus o stare de panică generală

Sursa: observator; unsplash

În noaptea zilei de 24 decembrie a izbucnit un incendiu devastator în București. Scenele de groază au avut loc în cartierul 23 august.

Flăcările din cartierul 23 august, din București, au izbucnit la o casă cu etaj și mansardă și s-au extins la locuințele din apropiere, ceea ce a necesitat o adevărată desfășurare de forțe din partea pompierilor.

Unde s-a declanșat incendiul de proporții

Casa unde a pornit incendiul se află pe strada Oriav, din sectorul 3, iar vecinii au fost de-a dreptul înspăimântați când au văzut cum se ridică fumul dens și vâlvătaia care se îndrepta, amenințător, spre celelalte locuințe.

Citește și: Incendiu puternic într-un apartament din Berceni. Proprietara locuinței a fost descoperită în stare de leșin în pragul ușii

„Dintr-o dată am văzut ca un fel de ceaţă, iniţial am crezut că e ceaţă. Şi am simţit mirosul de fum şi dintr-o dată a pornit flacăra în sus, lumina flăcării, apoi au luat foc cablurile”,  declară un bărbat din vecini, pentru Observator.

Flăcările au ars din temelii casa cu etaj și au produs daune considerabile la alte două imobile din apropiere, însă oamenii din zonă au fugit, imediat, din fața deflagrației.

Echipajele de salvare au fost alertați în jurul orei 00:50, prin apel la numărul unic de urgență 112. Ulterior, la fața locului au intervenit 10 autospeciale de pompieri.

Citește și: Incendiu cu degajări mari de fum în zona dintre Gara Basarab și Podul Grant din București! Pompierii au intervenit de urgență

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Pompierii au reușit să stingă flăcările amenințătoare

Salvatorii s-au chinuit timp de două ore să localizeze incendiul, întrucât flăcările au fost foarte puternice și aveau potențialul de a se extinde foarte rapid la restul caselor din împrejurimi.

„Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 300 de metri pătraţi şi s-a propagat la locuinţele care erau foarte apropiate.

De la începutul incendiului a fost riscul să se propage la încă două case, pe cealaltă latură, unde am putut să intervenim pentru limitarea acestuia”,  transmit cei de la ISU București.

Citește și: Incendiu puternic într-un apartament din Berceni. Proprietara locuinței a fost descoperită în stare de leșin în pragul ușii

În tot acest timp, oamenii au asistat îngroziți la desfășurarea de forțe, mai ales două femei de 28 și 66 de ani, care au fost transportate la spital după ce au făcut atac de panică.

„Am intrat în şoc. Ne-am panicat foarte tare. Mi-a dat cineva o pastiluţă şi mi-am revenit”,  mărturisește o femeie.

Momentan nu se știe, cu exactitate, de la ce a pornit incendiul, însă urmează să se stabilească, în cursul acestei zile, ce a declanșat respectiva deflagrație de proporții.