Diplomații G7 spun Rusiei să pună capăt imediat războiului din Ucraina

Autor: Bogdan Frațilă

Miniștrii de externe din principalele democrații industrializate din lume au reiterat sprijinul țărilor lor pentru Ucraina!

Sursa: PixaBay

Miniștrii de externe din principalele democrații industrializate din lume au reiterat sprijinul țărilor lor pentru Ucraina!

Miniștrii de externe din principalele democrații industrializate din lume au reiterat sprijinul țărilor lor pentru Ucraina. Aceștia au declarat că vor continua să ofere Kievului sprijin militar și umanitar.

Cei mai importanți diplomați din cadrul Grupului celor șapte națiuni (G7) au încheiat vineri două zile de discuții în orașul Münster din vestul Germaniei. Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a avut o poziție fermă, condamnând în mod categoric războiul Rusiei din Ucraina în discursul său de încheiere.

Baerbock a catalogat războiul Rusiei din Ucraina drept un "atac frontal și nerușinat".

"Numărăm fiecare zi a acestui război brutal de agresiune... pentru că fiecare zi este o zi în plus", a spus Baerbock.

Rusia trebuie să "oprească imediat" războiul de agresiune- G7

Într-o declarație comună, emisă anterior, miniștrii de externe ai Germaniei, care deține în prezent președinția rotativă a G7, Canadei, Franței, Italiei, Japoniei, Marii Britanii și Statelor Unite au cerut Rusiei "să înceteze imediat războiul de agresiune împotriva Ucrainei și să își

retragă toate forțele și echipamentele militare".

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Recenta escaladare a ostilităților din Ucraina de către Rusia a fost condamnată, împreună cu atacurile acesteia asupra civililor și a infrastructurii civile.

Miniștrii de externe au considerat "retorica nucleară" a Rusiei ca fiind "inacceptabilă" și au avertizat că orice utilizare a armelor chimice sau nucleare "va fi întâmpinată cu consecințe grave". Comentariile vin în urma evaluării curate a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) a trei situri din Ucraina, în urma acuzațiilor Rusiei potrivit cărora Kievul pregătea o așa-numită "bombă murdară". Diplomații G7 au decis să mențină cursul cu sancțiuni economice, alături de alte state care susțin războiul de agresiune al Rusiei.

De asemenea, declarația a reiterat "angajamentul de nezdruncinat al G7 de a continua să ofere Ucrainei sprijinul financiar, umanitar, de apărare, politic, tehnic și juridic de care are nevoie pentru a atenua suferința poporului său". Miniștrii au convenit să continue să se coordoneze între statele G7 pentru a contribui la gestionarea consecințelor războiului de agresiune al Rusiei și a crizelor alimentare și energetice globale care rezultă.

Solicită eliberarea deținuților din Iran

Membrii G7 și-au exprimat sprijinul pentru poporul iranian și au condamnat moartea Jinei Mahsa Amini în urma arestării sale de către poliția morală a țării, făcând apel la autoritățile iraniene să "elibereze prizonierii deținuți pe nedrept, inclusiv protestatarii arestați recent, copiii, jurnaliștii și apărătorii drepturilor omului". "Activitățile destabilizatoare" ale Iranului în Orientul Mijlociu au fost condamnate în declarația G7, inclusiv utilizarea de către Teheran a rachetelor balistice și de croazieră împreună cu dronele și "transferurile de astfel de armament avansat către actori statali și non-statali".

De asemenea, s-a stabilit în mod clar că "Iranul nu trebuie să dezvolte niciodată o armă nucleară" și că se va continua să se lucreze cu partenerii internaționali pentru a face față la ceea ce s-a numit escaladarea nucleară a Iranului și nivelul de cooperare cu AIEA.

G7 caută o "cooperare constructivă" cu China

Potrivit declarației, membrii G7 ar trebui să se angajeze într-o "cooperare constructivă" cu China în chestiuni legate de pace și securitate, sănătate globală, climă și conservare. G7 a făcut apel la pace și stabilitate în strâmtoarea Taiwan și a declarat că nu va exista "nicio schimbare în poziția de bază a membrilor G7 cu privire la Taiwan, inclusiv în ceea ce privește politicile declarate privind China". Preocupările legate de drepturile omului în Xinjiang și Tibet vor continua să fie ridicate, alături de reiterarea îngrijorării față de ceea ce miniștrii au numit "eroziunea continuă a drepturilor, libertăților și autonomiei Hong Kong-ului".

Citeste si: Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?

Citeste si: Europa se încălzește extrem de rapid! Scapam de frica costurilor mari?

Citeste si: Rusia se pregătește să realizeze teste nucleare și a informat Statele Unite ale Americii în acest sens. Moscova nu a oferit nicio informație suplimentară