Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, îngrijorat de evoluția coronavirusului: "În următoarele câteva zile..."

Author: B.H.

În contextul pandemiei de coronavirus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății s-a declarat îngrijorat de felul în care evoluează această problemă.

Dacă în urmă cu câteva luni existau doar câteva focare importante, acum, problema coronavirusului s-a extins la nivel mondial. Pandemia este în plină evoluție, iar veștile venite din parte directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu sunt dintre cele mai bune.

Citeste si: Coronavirus- Aproape 1 milion de oameni sunt infectati la nivel global. Informatii de ultima ora

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, îngrijorat de evoluția coronavirusului: "În următoarele câteva zile..."

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la pandemia de coronavirus. Într-o declarație publică, acesta a confirmat că se așteaptă o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri.

Citeste si: Coronavirus Suceava- Noua conducere a Spitalului Judetean Suceava a demisionat

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

"Am intrat în a patra lună de pandemie COVID-19 și sunt profund îngrijorat referitor la creșterea rapidă și răspândirea globală a infecției. În ultimele 5 săptămâni, am asistat la o creștere exponențială a numărului de cazuri noi, atingând aproape fiecare țară, teritoriu sau zonă. Numărul deceselor aproape s-a dublat în ultima săptămână. În următoarele zile vom atinge 1 milion de cazuri confirmate și 50,000 de decese la nivel global. Chiar dacă a fost raportată o scădere a numărului de cazuri în Africa și America Centrală și de Sud, suntem conștienți că noul COVID-19 poate avea consecințe serioase la nivel social, economic sau politic în aceste zone. Este esențial să asigurăm în aceste zone echipament pentru detectarea virusului, să testăm, să izolăm și să tratăm cazurile, dar și să identificăm contacții. Aș vrea să văd că se întâmplă asta în mai multe țări, chiar dacă resursele sunt limitate."

, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit who.int.

 

Citeste si: O familie din București a chemat DSP-ul pentru că mama se simțea rău! Femeia a ieșit negativ, fiica pozitiv, pe tată nu l-au mai testat! Ce s-a întâmplat mai departe pare un film absurd...