Directorul spitalului Marie Curie, DEMIS in timp ce se afla in concediu medical VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 06:35

Dupa un ultimatum transmis in urma cu cateva zile, directorul spitalului Marie Curie a fost demis ieri de ministrul Eugen Nicolaescu.

Ministrul sustine ca principalul motiv pentru care a decis sa-l inlature de la conducere pe doctorul Gabriel Smarandache a fost lipsa activitatii a doua sectii importante- cea de chirurgie cardiovasculara si cea de anestezie- neonatologie.

 

Desi directorul demis se afla in concediu medical, pentru ca a fost ranit intr-un accident de masina, ministrul e convins ca decizia luata este perfect legala.

 

Seful de la Sanatate a gasit deja un manager interimar pentru Spitalul Marie Curie in persoana lui Daniel Buzatu, cel care a mai fost director in perioada 2006-2009.

 

Si ca sa demonstreze presei ca activitatea in sectia de chirurgie vasculara poate incepe, daca exista buna vointa, Eugen Nicolaescu a anuntat deja ca primele operatii se vor face in cel mult trei luni.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Mai

mult, ministrul a adaugat ca, incepand cu aceasta toamna, cateva zile pe luna, o echipa de la Targu Mures va veni sa opereze in blocul operator de la spitalul Marie Curie.

 

O idee laudabila, care are nevoie de timp pentru a deveni realitate. Pregatirea echipei medicale pentru a putea folosi alta aparatura de o asemenea complexitate dureaza cel putin doi ani si jumatate, spune managerul demis.

 

Desi sectia de cardiochirurgie, in care s-au investit 3,5 milioane de euro, putea fi deschisa inca de acum doi ani, aceasta nu este functionala din cauza lipsei de personal.

 

Si uite asa, pentru fiecare copil nevoit sa se opereze peste hotare, statul a fost obligat sa achite cate 20 de mii de euro. Numai in 2011 o suta de copii bolnavi de inima au ajuns la tratament in strainatate.