Dispariție învăluită în mister. O româncă din Belgia este de negăsit după ce soțul ar fi amenințat-o ca va fi următoarea Elodia Ghinescu

Author: Diana Bostan

Lucia Alexăndroae a dispărut în urmă cu un an

Sursa: Facebook

O româncă stabilită în Belgia a fost raportată ca dispărută de aproximativ un an. Se spune că soțul ar fi amenințat-o că va dispărea precum Elodia Ghinescu.

Alertă în Belgia, după ce o româncă este de negăsit. Femeia lucra la Comisia Europeană, iar cazul dispariției sale a intrat în atenția anchetatorilor în urmă cu un an. Polițiștii belgieni au cerut ajutorul colegilor din Germania, dar și anchetatorilor din România, țara de origine a femeii.

O româncă din Belgia este de negăsit

A trecut mai bine de un an de când Lucia Alexăndroae, o femeie în vârstă de 32 de ani, care lucra la Comisia Europeană, a fost dată dispărută. Aceasta lucra în Luxemburg, acolo unde ocupa un

post de contabilă la Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene. 

Lucia locuia într-un sat la granița dintre Belgia și Luxemburg, fiind și locul în care a fost văzută pe data de 8 decembrie 2022. Potrivit apropiaților, aceasta trebuia să vină în țară pentru a petrece sărbătorile de iarnă, însă nu a mai răspuns la telefon și nu a mai dat vreun semn.

Citește și: Giulia, studenta ucisă brutal de iubit, a fost condusă pe ultimul drum de mii de oameni. Ce s-a întâmplat în momentul în care sicriul a fost scos din biserică

Familia tinerei locuiește în Maramureș și susține că soțul acesteia i-ar fi anunțat că Lucia a plecat de acasă în dimineața zilei de 10 decembrie și că de atunci nu mai știe nimic de ea. Rudele femeii sunt de părere că soțul ar fi implicat în dispariția ei, după ce ar fi amenințat-o că va fi următoarea Elodia Ghinescu.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Lucia a fost amenințată de soț ca va dispărea precum Elodia

Cazul Elodiei Ghinescu rămâne încă un mister pentru autoritățile din România, după ce avocata a dispărut în urmă cu 16 ani și nimeni nu a reușit să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Soțul Luciei ar fi amenințat-o pe aceasta că ea va deveni noua ”Elodia Ghinescu”.

Vecinii sunt încă în stare de șoc și nu cred că Lucia ar fi plecat de bună voie și că nu ar fi lăsat-o în urmă pe fetița ei.

Citește și: Drama prin care trecea Melinda, fetița dispărută în Sighetu Marmației. Copila și-a scris toate durerile într-un jurnal secret

”Ea a dispărut pe 7-8 decembrie şi el (n.r. soţul) nu a venit să ne spună, de exemplu, soţia mea a dispărut. Nu a spus nimic. Sunt şocată pentru că am văzut-o pe această doamnă de mai multe ori.

E foarte simplu, nu ne-am fi putut imagina aşa ceva. Este foarte bizar şi cum spun fraţii ei, ea nu ar fi plecat niciodată fără fiica ei. Are o fată de doar 2-3 ani”,  a spus una dintre vecinele româncei stabilite în Belgia, potrivit observatornews.ro.

Principalul suspect în cazul dispariției Luciei este chiar soțul ei, acesta a fost reținut de către autoritățile belgiene, însă din lipsă de probe a fost eliberat.

Polițiștii belgieni au cercetat atât casa, cât și subsolul, dar nu au descoperit nimic care ar putea duce la rezolvarea acestui caz. Autoritățile au săpat întreaga curte, dar și în pădurile din apropiere, însă nici urmă de Lucia.

Autoritățile belgiene au cerut sprijinul autorităților din Germania, după ce anchetatorii au primit mai multe indicii precum că aceasta ar putea di găsită în zona Trier din Germania.