Distractie sau PERICOL? Ursii coboara in fiecare seara dupa mancare in orasul Busteni VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:21

Cat e distractie, cat e pericol? O familie de ursi a coborat in orasul Busteni ca sa caute prin tomberoane.

Cu toate ca nu au voie, turistii s-au inghesuit sa-i fotografieze. Ursoaica a fost la un pas sa sara pe ei. Priviti cu atentie tomberonul din imagini. Pare ca se ridica singur, ca leviteaza! De fapt, e  ridicat de o ursoaica flamanda.

 

Imaginati-va cata forta are de a miscat din loc containerul greu de zeci de kilograme. Cei cativa caini au dat imediat alarma. Speriat, animalul o rupe la fuga dar, manat de instinct, se intoarce la mancare.

 

Ridicata in doua picioare, ursoaica inhata containerul de margine si-l rastoarna, ca sa poata cauta mai bine printre resturile de gunoaie.

 

E agitata si abia dupa cateva minute reuseste sa ia o punga din tomberon si sa se indeparteze. Daca turistii se bucura de spectacolul oferit de ursi, oamenii locului sunt disperati.

 

Nimic nu mai sperie animalele! Ursii coboara chiar si de patru ori intr-o noapte.

Uitati-i cum se plimba nestingheriti pe strazi! Trec prin gradini, chiar si pe sub feresterele prahovenilor.

 

Ursoaica nu e singura. Langa ea apare si puiul. E inca mic si se sperie de lumini.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

 

Cu toate astea, nu bate

in retragere si asteapta cat mama scormoneste in gunoaie. Pentru a treia oara, femela scoate din pubela resturi de mancare pe care le savureaza, linistita, in familie.

 

In alta parte, pe malul unui fir de apa, doi pui incing o joaca, dupa o masa copioasa. 

 

Dovada de inconstienta sau nesabuita? Domnul din imagini, care-si tine copilul in brate, se apropie periculos de mult de un pui de urs.

Chiar nu se gandeste nicio clipa la ursoaica imprevizibila?

 

Fara sa se gandeasca in ce pericol e, un copil pune mana pe o piatra si o arunca spre fiare. 

 

Autoritatile spun ca animalele coboara de ani de zile in oras. Deocamdata nu au solutii, dar iau in calcul prinderea ursilor si redistribuirea lor in fondurile forestiere din tara, la fel cum s-a intamplat si cu cei din Brasov. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.