Tehnologia este din ce in ce mai prezenta in birourile companiilor, indiferent daca vorbim despre firme mici sau despre multinationale. Iar companiile stiu sa-si pastreze secretele!
Desi sunt considerate ca fiind foarte sigure, deoarece sunt protejate de parole si de alte tipuri de sisteme de securitate, programele pe care companiile le utilizeaza sunt mai vulnerabile decat ai crede.
In prezent, cea mai mare amenintare pentru companii este reprezentata de atacurile cibernetice, conform cityam.com.
Cea mai simpla solutie la care apeleaza tot mai multe companii este achizitionarea unui astfel de distrugator de documente.
Care sunt avantajele detinerii unui distrugator de documente:
- Pastrarea in siguranta a datelor la care nu vrem sa ajunga nimeni;
- Eficientizarea procesului de munca, prin faptul ca hartiile inutile nu se mai strang pe birouri in teancuri interminabile;
- Usurinta reciclarii hartiei pentru companiile responsabile din punct de vedere ecologic;
- Ajuta la pastrarea identitatii clientilor.
O scurta istorie a distrugatoarelor de documente
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ne-am obisnuit sa le vedem in filmele cu si despre corporatisti, companii si avocati,
insa distrugatoarele de documente au o istorie de peste 100 de ani.In 1909, un american a obtinut primul brevet de inventator al unui distrugator de documente, care nu a fost, insa, fabricat niciodata. In 1935, germanul Adolf Ehinger a realizat un distrugator de documente perfect functional. Motivul pentru care a fost fabricat tine de specificul acelor vremuri: el dorea sa distruga afisele si textele prin care putea fi acuzat de autoritatile germane de propaganda antinazista.
Ehinger a comercializat, ulterior, si alte tipuri de distrugatoare de documente, cu motor electric, pentru diverse companii si agentii guvernamentale. De altfel, pana la mijlocul anilor ’80, distrugatoarele de documente au fost folosite in special de catre agentiile guvernamentale. Abia catre finalul anilor ’80, masinariile au inceput sa fie folosite si de catre companii sau de catre persoane fizice care doreau sa pastreze confidentialitatea anumitor date.
Cum alegi un distrugator de documente
- In primul rand, trebuie sa te gandesti la numarul celor care vor folosi distrugatorul si la cat de multa hartie
- Capacitatea distrugatorului este foarte importanta si reprezinta numarul de coli pe care il poti distruge simultan.
- Gandeste-te la nivelul de securitate de care ai nevoie. In timp ce unele distrugatoare taie o coala A4 in 36 de fasii, alte distrugatoare mai performante pot taia aceeasi bucata de hartie in 15.000 de bucati.
- Ia in calcul functiile cu care vin la pachet distrugatoarele de documente disponibile pe piata. Unele modele sunt mai silentioase decat altele, sunt dotate cu capacitatea de a se opri automat cand atingi fanta de introducere a hartiilor si detin si functia de economisire de energie. Totodata, multe modele de distrugatoare pot distruge si capse, clipsuri, carti de credit si DVD-uri.
Foto: shutterstock.com/baranq