Divizia 101 Aeropurtată a ajuns în România și a început să întărească pozițiile aliate în cazul în care armata rusă ar face vreo mișcare riscantă. Divizia a ajuns în țara noastră în urma summit-ului NATO de la Madrid.
Divizia 101 Aeropurtată a ajuns în România
Militarii americani de elită fac parte din „2nd Brigade Combat Team” a „101st Airborne Division” și sunt găzduiți de către Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
Mai mult decât atât, aceștia au realizat și un exercițiu militar demonstrativ prin intermediul căruia au exersat mai multe situații tactice. La această demonstrație au luat parte: generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărăii, generalul-maior Joseph McGee, comandantul unității americane, și premierul Nicolae Ciucă.
„Suntem la doar 198 de mile de luptele care răsună astăzi în Herson, ceea ce înseamnă că misiunea noastră în România ne face cea mai avansată forţă dislocată din cadrul forţelor militare ale Statelor Unite”, a spus Joseph McGee, generalul american al Diviziei 101 Aeropurtată.
Mai mult decât atât, generalul americam a subliniat care este importanța Diviziei 101 pe teritoriul României, menționând că s-a întors în România după aproximativ un secol.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Divizia 101 Aeropurtată, pregătită pentru o posibilă contraofensivă
„Venim în sud-estul Europei pentru a-i apăra pe aliaţii noştri şi pacea pentru care primii membri ai diviziei au luptat cu opt decenii în urmă. Suntem la doar 198 de mile de luptele care răsună astăzi în Herson, ceea ce înseamnă că misiunea noastră în România ne face cea mai avansată forţă dislocată din cadrul forţelor militare ale Statelor Unite.
Divizia 101 Aeropurtată a fost creată în 1942 pentru a elibera Europa de ocupaţia nazistă. După aproape 80 de ani. unitatea americană se întoarce în Europa”, a declarat Joseph McGee.
De asemenea, generalul american a punctat ajutorul pe care România l-a oferit Statelor Unite ale Americii în anul 2001, motiv pentru care acesta trebuie să fie întors.
„Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria au luptat şi au murit alături de forţele americane ca răspuns la atacurile împotriva ţării noastre din 11 septembrie 2001. Aşadar, cred că este corect şi ca militarii din «Screaming Eagles» (emblema sub care luptă militarii americani- n.red.) să onoreze acest sacrificiu şi să stea alături de aliaţii noştri NATO în acest moment periculos de pe continentul european”, a mai adăugat Joseph McGee, conform adevarul.ro.