„Dacă un stat membru NATO ar face o astfel de mişcare, ar duce la un conflict împotriva întregii Alianţe Nord-Atlantice: la cel de-al III-lea Război mondial, la un dezastru total”, a declarat adjunctul şefului Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de Mediafax.
Dmitri Medvedev amenință Occidentul. Ce reprezintă posibila aderare a Ucrainei a NATO
Posibila aderare a Ucrainei la NATO este un mare pericol pentru Rusia față de aderarea Suediei şi Finlandei, a declarat fostul preşedinte al Rusiei.
Ucraina ar fi „mult mai periculoasă pentru ţara noastră ca membră” a NATO, a mai precizat Dmitri Medvedev.
Ce spune Ministerul Afacerilor Externe despre declarațiile lui Dmitri Medvedev legate de București: „Un grad mare de frustrare”
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Ministerul Afacerilor Externe a făcut primele declarații legate de acuzațiile lui Dmitri Medvedev, potrivit cărora Bucureștiul că vrea să facă o „nouă Românie Mare”. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei au atenționat că vor exista consecințe pentru Republica Moldova dacă va face parte din
Uniunea Europeană. MAE spune că reacția lui Medvedev reprezintă „un mare grad de frustrare” și că hotărârea UE de a oferi statutul de stat candidat Republicii Moldova reprezintă „o decizie corectă”.„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.
Reacția menționată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.
Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, se arată într-un comunicat de presă.