Multe dintre femeile însărcinate întreabă daca sunt recomandate tratamentele dentare în sarcină și dacă acestea pot afecta în vreun fel evoluția sarcinii. În acest context, Lorelei Nassar a decis să vină în ajutorul grădinuțelor cu câteva sfaturi.
Doctor Lorelei Nassar, despre tratamentele stomatologice în cazul femeilor însărcinate
Este bine ca femeile însărcinate să fie informate cu privire la procedurile și tratamentele stomatologice ce pot fi efectuate în timpul sarcinii. De aceea, Lorelei Nassar, medic stomatolog-implantolog, a făcut câteva dezvăluiri în cadrul emisiunii Dimineața cu noi, despre tratamentele stomatologice pe le pot face femeile gravide.
"Realitatea este că, ideal ar trebui să avem o evaluare stomatologică la jumătate de an.
Medicul Lorelei Nassar a explicat la "Dimineața cu noi" că hiperaciditate din stomac poate să fie un factor care să producă eroziuni dentare Acesta poate afecta negativ suprafețele dentare și poate provoca mici zone de eroziune.
"Hiperaciditate din stomac poate să fie un factor care să producă aceste eroziuni dentare. În primul trimestru lucrurile se întâmplă cu mai multă virulență. Acesta este un timp în care nu se preferă să se facă tratamente stomatologice. De ce? Pentru că în primul trimestru există frecvență mai mare de avorturi spontane și nu se dorește asocierea într-un episod neplăcut cu tratamentul stomatologic. Hiperaciditate gastrică poate afecta negativ suprafețele dentare, dar mai curând ar provoca mici zone de eroziune decât carii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Vizite de genul acesta pentru detartraj, pentru remineralizare, pentru tratamente neinvazive și care nu implică anestezie, se pot face oricând.
În primul și ultimul trimestru nu sunt indicate tratamente stomatologice, dar dacă ele sunt imperios necesare... Să spunem, o femeie în ultimul trimestru de sarcină are dureri atroce și trebuie neapărat să i se facă o extracție, mai bine să i se facă un pic de anestezie și să i se facă extracția respectivă decât să fie lăsată cu durerile acelea, pentru că va fi nevoită să ia analgezice și durerea în sine declanșează schimbări hormonale în corp, care influențează în mod negativ copilașul", a explicat Lorelei Nassar.
Radiografia dentara în timpul sarcinii
Multe graviduțe se întreabă dacă pot face radiografii dentare în timpul sarcinii. Ei bine, medicul Lorelei Nassar a dezvăluit că viitoare mămici pot să facă radiografiile dentare, acestea fiind mai puțin periculoase dintre toate categoriile de radiografii.
"Femeile gravide pot să facă radiografii, pentru că în orice centru de radiologie femeile sunt întrebate dacă există posibilitatea să fie însărcinate și ele sunt protejate cu un șorț din plumb", a adăugat medicul.
Ce este hipnoza medicală?
Hipnoza medicala poate fi descrisă ca fiind starea de detașare a subconștientului de conștient. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode și non-invazive de management al stresului.
"Hipnoza medicală este un instrument extraordinar și total neinvaziv. Un instrument de vindecare a temerilor de vindecare. Hipnoza medicală este un instrument foarte simplu prin care se comunică. Poate dura de la câteva minute la câteva ore", a conchis Lorelei Nassar.