DOCUMENT: Cum se reia scoala in Romania. Ce se intampla cu elevii din clasa a VIII-a si a XII-a. Cum se va sustine examenul de Bacalaureat

Author: B.M.
sala de clasa

Inspectoratul General Scolar a transmis o serie de propuneri la Ministerul Educatiei referitoare la felul in care s-ar putea relua scoala in Romania.

Astfel, potrivit documentului, este posibil ca in primele doua saptamani de la reluarea cursurilor sa mearga la scoala doar elevii de clasa a VIII-a si a XII-a. Elevii vor veni la cursuri in grupe de maxim 15 persoane.

Redeschiderea scolilor: ce se intampla cu elevii care nu sunt in an terminal

Potrivit aceluiasi document, elevii care nu sunt in an terminal, mai exact cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a vor reveni la cursuri dupa alte doua saptamani.

Se va invata in doua schimburi, tot in grupe de cate 15 persoane, pentru a se asigura distantarea sociala. Tezele se vor sustine iar mediile se vor incheia.

Acelasi document arata ca elevii din clasele 1- IV nu vor veni la cursuri, activitatea lor urmand a continua sa se desfasoare online. Scolile vor fi dezinfectate zilnic.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Se pot gândi românii la concediu în acest an? Răspunsul oferit de Raed Arafat

Citeste si: Ultima ora! Copiii, puţin probabil să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor. Ce s-a descoperit

Redeschiderea scolilor: cum se va da examenul de Bacalaureat

Potrivit hotnews.ro, documentul transmis de Inspectoratul General Scolar prevede ca examenul de Bacalaureat sa se dea cu maxim 10 elevi in sala, pusi in ordine alfabetica.

Contestatiile vor fi depuse online.

Aceeasi regula se va aplica si elevilor care vor sustine Evaluarea Nationala. Documentele vor fi depuse la scoala de provenienta a elevului, iar contestatiile se vor face online, fara posibilitatea ca elevul sa isi poata revedea lucrarea.

 

Taguri: