Expertii de la NASA cred ca acea scurgere ar fi fost cauzata de un deseu spatial minuscul, cu un diametru comparabil cu cel al firului de par uman, care ar fi provocat o fisura intr-unul dintre radiatoarele statiei.
Cei doi astronauti au reusit sa reconfigureze conductele de amoniac si au instalat un radiator suplimentar, insa cercetatorii americani avertizeaza ca vor avea nevoie de cateva saptamani inainte de a sti daca acea problema a fost rezolvata.
Un nou echipaj- rusii Oleg Novitki si Evgheni Tarelkin si americanul Kevin Ford- s-a alaturat, pe 25 octombrie, americancei Sunita Williams, rusului Iuri Malentchenko si japonezului Akihiko Hoshide la bordul ISS, pentru o misiune de patru luni.
Pe 10 februarie 2009 s-a produs o coliziune intre satelitul american Iridium-33 si satelitul militar rusesc Kosmos-2251, deasupra Siberiei, la o altitudine de 800 de kilometri.
Cateva mii de deseuri spatiale, generate mai ales de exploziile unor sateliti si ale unor rachete care au esuat sa se plaseze pe orbita, plutesc in jurul Terrei.
Dupa retragerea din circulatie a navetelor americane, in 2011, NASA depinde exclusiv de capsulele rusesti Soyuz- care au trei locuri- pentru a-si trimite astonautii la bordul ISS si plateste Rusiei suma de 63 de milioane de dolari pentru un loc la bordul acestor vehicule.
In ceea ce priveste misiunile de aprovizionare, ISS depinde de vehiculele automatizate de tip cargo rusesti Progress, europene (ATV) si japoneze (HTV), care sunt create pentru a fi folosite o singura data si care se autodistrug arzand la reintrarea in atmosfera terestra, la finalul misiunii.