Doi frați au fost trăsniți de fulger în Cluj, la fel ca mătușile lor care ,,au murit tot trăsnite. Amândouă deodată". Lumea crede că familia ar fi blestemată

Author: Diana Ghita
Actualizat: 14 apr 2024, 03:55

Bărbații au fost trăsniți de fulger pe câmp

Sursa: freepik.com

Vremea extremă, care a acaparat jumătate de țară, face victime. Doi frați ciobani au fost găsiți fără viață pe un câmp din județul Cluj, unde ieșiseră cu animalele la păscut. Leziunile bărbaților au indicat faptul că aceștia ar fi fost loviți de un fulger. Nici animalele nu au scăpat cu viață din acest fenomen.

Cei doi bărbați erau din comuna Săcuieu, județul Cluj. Pentru a câștiga un ban în plus, ei duceau zilnic la păscut vitele mai multor oameni.

Citește și: Potop în România în cursul nopții de astăzi! Ploile torențiale și grindina au făcut ravagii

Ce avea unul dintre ciobani în buzunar, când cadavrele lor au fost găsite

Frații în vârstă de 43, și, respectiv, 44 de ani, au murit în seara zilei de miercuri, după ce o furtună violentă, cu descărcări electrice, i-a surprins pe câmp.

Dispariția acestora a fost sesizată de un localnic. În zona tragediei, acesta a găsit animalele moarte, care prezentau arsuri vizibile. Imediat, săteanul a sesizat autorităților dispariția celor doi păstori, deoarece ei nu erau de găsit.

Într-un final, trupurile neînsuflețite ale fraților au fost găsite de către un pădurar. Aceștia se adăpostiseră sub un copac, înainte ca tragedia să se producă. Pădurarul a găsit în buzunarul unuia dintre ciobani un telefon care rămăsese blocat cu un mesaj RO-Alert pe ecran.

Dispozitivul afișase o atenționare de cod portocaliu de vreme rea.

Citește și: Prognoza meteo pentru perioada 10-23 iulie: Caniculă cu ploi și furtuni. Ce temperaturi vor fi în a doua jumătate a lunii iulie?

„În jurul orei 23:00, cei doi bărbaţi au fost indentificaţi, însă, din nefericire, un echipaj medical a constatat decesul acestora. Cele două cadavre prezentau urme vizibile de leziuni”, a declarat Andreea Vişan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Descărcările electrice erau aşa de jos încât efectiv simţeai că se cutremură tot.”, a mai susținut un medic sosit la fața locului.

Localnicii sunt de părere că moartea violentă a celor doi este urmarea unui blestem.

„Două mătuşi de-ale lor au murit tot trăsnite.

Amândouă deodată”

„Tendinţa-i să te adăposteşti sub un brad sau un arbore”

„Este o tragedie pentru întreaga comunitate. În primă fază am aflat de dispariţia lor şi de decesul a opt bovine. Vă daţi seama, fiind într-un câmp de 200 de hectare tendinţa-i să te adăposteşti sub un brad sau un arbore.”, a declarat Gheorghe Cuc, primarul comunei Săcuieu.

Autoritățile susțin, însă, că cele două victime au procedat greșit.

„Atunci când simţim că ni se electrizează părul, trebuie să ştim că intrăm într-o zonă încărcată electric şi această zonă favorizează atragerea fulgerelor. Dacă suntem în grup şi suntem într-o zonă deschisă, trebuie să ne dispersăm, să fim undeva la 15 metri unii de ceilalţi.”

Citește și: ,,Unde ești, măi tată măi? De ce m-ai lăsat așa, viața mea?" Moartea unui muncitor român strivit pe un șantier din Italia a lăsat o întreagă familie în lacrimi

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.