Doi jurnaliști români au fost reținuți de soldații din Transnistria, interogați șase ore și lăsați, apoi, să plece

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 12 feb 2023, 01:20

Doi jurnaliști români au fost reținuți de soldații din Transnistria, interogați șase ore și lăsați, apoi, să plece

Sursa: Twitter

Doi jurnaliști din România au fost reținuți în urmă cu două zile de către forțele de ordine din Transnistria. Aceștia au fost interogați timp de șase ore, după care au fost lăsați să plece.

Doi jurnaliști români au fost reținuți în seara de 10 mai. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost informat că cei doi au plecat în Transnistria „în interes profesional”, dar nu au mai putut fi găsiți de către redacție.

Doi jurnaliști români, capturați de soldații din Transnistria și interogați timp de șase ore

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri că, în seara zilei de marți, 10 mai, a fost informat că doi jurnaliști români, care au plecat în interes profesional în Transnistria, nu mai pot

fi găsiți de către redacție. Ulterior, s-a aflat că cei doi au fost reținuți de forțele de securitate transnistrene.

Citeste si: Mesajul lui Vladimir Putin pentru Maia Sandu. Președintele Republicii Moldova a anulat în ultimul moment întâlnirea cu secretarul general al ONU

„Ambasada României la Chișinău a întreprins în regim de urgență demersuri pe multiple canale (…) fiind obținută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnaliști.

Aceștia au fost însoțiți, în condiții de securitate, spre capitala Chișinău, unde se află în siguranță, urmând să se întoarcă în România în perioada următoare”
,  a informat Ministerul Afacerilor Externe. Redacția a confirmat că este vorba despre jurnaliști ai postului de televiziune, care au fost interogați timp de aproape șase ore, potrivit biziday.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că nu a fost informat anterior despre faptul că cei doi jurnaliști intenționau să meargă în Transnistria, în condițiile în care există o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul transnistrean: „Cu acest prilej, MAE adresează rugămintea jurnaliștilor interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze MAE în prealabil și să evite deplasarea în perioada următoare”.

Citeste si: Cine este cel care îi va lua locul lui Vladimir Putin. El este „arhitectul„ care a comandat războiul sângeros din Ucraina

Pe 26 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe anunța că a luat în vizor de cele câteva incidente înregistrate - explozii „suspecte”, în circumstanțe care nu sunt îndeajuns de cunoscute, în Transnistria, Republica Moldova.

„MAE român apreciază că, în actualul context, este necesară abordarea cu reținere și prudență a situației, clarificarea neîntârziată a circumstanțelor acesteia, precum și evitarea angajării în orice eventuale provocări”, a declarat

Ministerul Afacerilor Externe.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.