Doi medici chinezi infectați cu Covid au devenit… negri în urma tratamentului

Autor: B.M.
medici chinezi

Aflați în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, medicii sunt permanent expuși îmbolnăvirii.

Stă mărturie numărul impresionant de cazuri. Dar asta nu este o surpriză pentru ei. Surpriză a fost pentru doi medici chinezi infectați cu Covid care au devenit negri în urma tratamentului.

Dr. Yi Fan și dr. Hu Weifeng sunt doi medici chinezi, ambii în vârstă de 42 de ani, care lucrau în Spitalul Central din Wuhan, localitate din care a izbucnit ceea ce a devenit pandemia de coronavirus.

Amândoi au luptat pentru viețile semenilor, aflându-se în prima linie. Dar pentru că și medicii se îmbolnăvesc – sau mai ales medicii! – pe 18 ianuarie au fost diagnosticați cu COVID-19 și transferați mai întâi la Spitalul de Pneumologie din aceeași localitate. Starea lor de sănătate s-a deteriorat rapid, ambii aflându-se la granița dintre viață și moarte. Pentru a-i salva, colegii de breaslă din secția de terapie intensivă în care se aflau internați i-au conectat pe amândoi la o aparatură numită ECMO (oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană).
Această procedură este folosită în cazurile foarte grave de insuficiență cardiacă și respiratorie, înlocuind funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sânge din afara corpului.

Dr. Yi, cardiolog ca specializare, a stat conectat la acest aparat timp de 39 de zile până să existe un semn că starea lui se poate îmbunătăți. Pentru celălalt, dr. Hu, urolog, au fost necesare 45 de zile, aflându-se într-o condiție de sănătate și mai severă.
După ce și-au revenit, cei doi medici au constatat cu stupoare că pielea lor, din albă devenise… neagră.

Citește continuarea pe avantaje.ro

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.