Doi militari au leșinat în timpul paradei naționale. Aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale

Autor: Andreea Buinoschi

Doi militari au leșinat în timpul paradei naționale. Aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale

Sursa: vremea nouă, libertatea.ro

Doi militari au leșinat în timpul paradei militare și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc în Vaslui.

Doi militari de la o unitate militară din Bârlad au leșinat și au avut nevoie de îngrijiri medical e. Incidentele au avut loc la doar câteva minute unul de altul.

Doi militari au leșinat în timpul paradei naționale

Așa cum s-a întâmplat în fiecare an, din păcate, câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timpul manifestațiilor dedicate Zilei Naționale.

De data aceasta, cele două persoane care au întâmpinat probleme sunt din Vaslui.

Doi militari, care fac parte dintr-o unitate militară din Bârlad, au luat parte în această dimineață, 1 decembrie, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, care s-au desfășurat în centrul orașului Vaslui.

În timpul serviciului religios ținut de preoți, cu ocazia manifestațiilor, un militar a leșinat. Acesta era cel care asigura garda la statuia lui Ștefan cel Mare și a fost dus la ambulanța sosită la fața locului, pe brațe, de către pompieri.

După doar câteva minute, un al militar a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău. Acesta a fost dus de doi colegi la ambulanța din Piața Civică.

Citește și: 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Ce sărbătoresc, în realitate, românii pe 1 decembrie

Cum s-a desfășurat parada militară de la București

Din cauza vremii nefavorabile, cu aproximativ o jumătate de oră înainte ca parada dedicată Zilei Naționale să înceapă, Forțele Aeriene Române au decis ca zborul avioanelor să nu mai aibă loc, deoarece vremea nu permitea acest lucru și ar fi putut pune viața piloților în pericol.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La ora 11:00, a început parada militară cu intonarea Imnului Național al României. Președintele Klaus Iohannis, concomitent cu 21 de salve de tun, a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf, în cinstea eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Citește și: Mesaje, urări și felicitări de 1 Decembrie 2022. Ce le poți transmite românilor din străinătate de Ziua Națională a României

Parada militară a început la ordinul maiorului-general Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării. Printre primii militari care au defilat, s-au numărat cei care fac parte din trupele străine aflate pe teritoriul țării noastre. Din acestea fac parte: americani, francezi, portughezi, belgieni, militari din Republica Moldova.

A urmat defilarea forțelor din subordinea MAI: polițiști, pompieri, jandarmi, lucrători din Administrația Penitenciarelor, urmată de defilarea vehiculelor și a tehnicii militare.

La ora 11:55, parada militară din Piața Arcului de Triumf a ajuns la final.

Alături de Klaus Iohannis, au luat parte Nicolae Ciucă, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, dar și membri ai Guvernului, veterani de război, politicieni, șefi de instituții și reprezentanți ai corpului diplomatic și al cultelor religioase.

Citește și: Vremea de 1 Decembrie 2022. Unde va ninge de Ziua Națională a României. Prognoza meteo ANM pentru joi, 1 decembrie 2022

1.500 de militari și 150 de militari au putut fi admirați în timpul paradei.