Doi miri din România vor să scrie prețul meniului de nuntă la fiecare masă, pentru a se asigura că invitații dau suficienți bani de dar: “Măcar meniul să îl acopere”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 22 feb 2024, 12:50

Doi miri s-au gândit să scrie prețul meniului de nuntă la fiecare masă

Sursa: PixaBay

Metoda inedită la care s-au gândit doi miri din România pentru ca invitații să lase suficienți bani de dar. Cum a reacționat un wedding planner?

Un cunoscut wedding planner le-a împărtășit viitorilor miri ce să nu facă în momentul darului de la nuntă. Totul a pornit de la ideea a doi miri de a trece prețul meniului, astfel încât invitații să lase bani suficienți pentru dar.

Doi miri din România vor să scrie prețul meniului de nuntă la fiecare masă pentru a nu ieși în pierdere

În situația în care prețul unui meniu de nuntă a crescut considerabil, doi miri s-au gândit că ar fi o idee bună dacă ar scrie și prețul, astfel încât cei veniți la nuntă să lase suficienți bani de dar. Problema vine în contextul în care aceștia au remarcat că tot mai mulți miri nu ajung să acopere nici măcar meniurile cu banii de dar.

Am nunta în 2025, prețul meniului este destul de scump în comparație cu prețurile de anul acesta. Crezi că ar fi ideal la meniurile de pe masă să trec și prețul pentru a vedea invitații? Am multe neamuri care pur și simplu nu-i interesează cât mai este un meniu la o nuntă și cinstesc destul de puțin. Dorința noastră ar fi dacă tot sunt prezenți la eveniment măcar meniul să-l acopere ”,

a fost întrebarea pusă de o viitoare mireasă.

Delia Nistor, un cunoscut wedding planner, le-a răspuns mirilor și susține că această idee nu este tocmai una bună și că invitații s-ar putea simți prost și chiar jenați de această situație. Tânăra vine și cu un sfat pentru miri și anume să răspândească această informație doar în cercurile apropiate, astfel încât aceștia să conștientizeze efortul financiar, dar fără a se simți obligați sau jenați.

Citește și: TOP 5 aspecte pe care să le iei în calcul pentru a arăta bine și a te simți comod la propria nuntă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În niciun caz nu aș vedea oportun să pui prețul meniului. Cred că oamenii se vor simți nașpa, extrem de nașpa, jenați, stingheri, le impui să facă ceva. Ori vrei să te dai mare cu cât de mult costă, ori vrei pe ei să-i faci să bage mâna în buzunar. Eu recomand să distribui informația în cercuri apropiate și de la prietenii în care ai încredere, ca aceștia să distribuie informația referitoarea la prețul meniului, astfel încât măcar oamenii să fie înștiințați sau pregătiți psihologic, dar nu afișați prețurile”, a

spus Delia Nistor, într-un video postat pe contul său de TikTok.

@delianistorplanner Nu as trece pretul meniului #delianistorplanner #grandeventsiasi #theperfectwedding #theperfectweddingbydelianistor #theperfectweddingplanner #planner #agenda #bride #mireasa #weddingday #nunta #mire #nuntaperfecta #weddingplannerromania #nuntaromania #2024 ♬ sunet original- Delia Nistor Planner

Cum au reacționat internauții în urma acestei idei

Ideea de a afișa prețurile pe meniul de la nuntă a stârnit o reacție predominant negativă în rândul internauților. Majoritatea comentariilor au reflectat o neîncredere și dezaprobare față de această practică, afirmând că o astfel de transparență nu este potrivită pentru atmosfera festivă a unei nunți. Unii internauți au subliniat că participarea la o nuntă nu ar trebui să implice o conștientizare directă a costurilor, iar prezentarea detaliată a prețurilor poate aduce un element de discomfort în experiența festivă.

Citește și: Un mire a plecat de la propria nuntă după ce soacra și-a făcut apariția: „Am avut mâncărimi la ochi, mâncărimi în gât și dureri de cap”. Care a fost motivul

Internauții au exprimat, de asemenea, temeri cu privire la posibilele judecăți sau presupuneri în legătură cu alegerile financiare ale mirilor. Aceștia consideră că prețurile expuse pot crea o atmosferă tensionată și ar putea induce sentimente de responsabilitate în rândul invitaților, ceea ce contravine ideii de bucurie și celebrare asociate unei nunți. Astfel, reacția predominanta a internauților a fost de respingere față de ideea de a evidenția explicit costurile în cadrul unui eveniment dedicat bucuriei și unității familiale.

„Niciodată nu faci nunta pentru bani”/ „Nu e responsabilitatea invitaților să plătească alegerile scumpe ale mirilor, mai ales in contextul economic actual”/ „ Faci nunta în funcție de buget cât să se încadrează în buget. Nu te bazezi pe invitați!!!”, sunt doar o parte dintre comentariile lăsate de internauți.