Doi parinti cu handicap se lupta in fiecare zi sa-si creasca fetita perfect sanatoasa. Nu cersesc mila nimanui. Vor doar sa munceasca!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:17

Viata le-a aratat, pana acum, numai partea urata.

Ei sunt Mihaela si Sorin. Ea are 35 de ani, el 38. In urma cu un an, cand viata nu le mai arata nicio raza de speranta, a venit pe lume Teodora. Medicii nu credeau ca va supravietui. Mai mult, mama risca in orice clipa sa-si piarda viata, pentru ca s-a nascut cu o boala crunta, numita artrogripoza cu luxatie congenitala.  Deja trecuse prin 18 operatii.

Mainile si picioarele ii stau tot timpul intoarse la spate.

Nu are puterea sa se deplaseze, sa manance, sa traiasca precum un om normal. Un singur vis a ambitionat-o sa merga tot timpul mai departe: dorinta de a avea un copil.

De cand Teodora a venit pe lume, fericirea a luat chipul ei. Dar greul parintilor nu a luat sfarsit. Mama nu a muncit niciodat pentru ca boala nu a lasat-o. Tatal, chiar daca este incadrat la handicap de gradul II, isi doreste din tot sufletul sa-l angajeze cineva, insa usile i se inchid in nas.
Angajatorii se uita mai intai la bratul sau drept, amputat pe cand avea doar 6 luni dupa ce a cazut pe un resou incins.

„Un loc de munca. Nu vreau altceva. Un loc de munca! Am sperat sa dau macar o proba unde as putea sa lucrez.  Dar nu! Usile se inchid: lasa-ma baiete, mai vino, te sunam noi!", sunt raspunsurile pe care le tot primeste.


Ar face orice pentru fetita lor. Dar, chiar si sperantele sunt invaluite in frica.

„Mai muncesc si pe santier. Mai ma duc si cu ziua.  Am si bataturi, de la lopeti.”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Ar ar avea nevoie de proteza, dar cei 700 de lei necesari sunt o avere pentru familie.

 

„Nu-mi permit sa-mi iau altele. Dar acestea, spuneati ca va imbolnavesc, asa cum sunt ele acum! Da, pentru ca nu sunt facute la centru. Proteze din acelea bionice, din acelea mi-ar mai trebui…Cat costa o proteza? Vreo 80.000 de dolari.  Mai bine da-mi 20.000 sa-mi iau o casa si lasa-ma tot asa."

In curand, proprietarul care i-a gazduit mai bine de 5 ani va vinde casa.
Cei trei nu au unde sa mearga. Chiriile din Capitala sunt mari, prea mari pentru pensiile lor. Tocmai acesta este motivul pentru care Sorin isi cauta cu disperare un loc de munca.  

Si dumneavoastra ii puteti ajuta. Si dumneavoastra puteti sa le aratati ca mai exista inca speranta si oameni cu suflet mare. Nu doar ei au nevoie de sprijinul nostru ci si Teodora, ingerasul de numai 1 an si 2 luni.